În ul­ti­mii ani am un in­te­res tot mai mare pen­tru is­to­rie în toate as­pec­tele sale: po­li­tică, so­ci­e­tate, cul­tură. Și asta pen­tru că în­cerc să gă­sesc fi­rul lo­gic al dezvol­tă­rii umane, ide­ile și con­cep­tele esen­ți­ale care au că­lă­u­zit fi­e­care epocă is­to­rică, în spe­ranța as­cunsă că voi găsi lo­cul, mo­men­tul, con­tex­tul în care am de­viat de­fi­ni­tiv spre ceea ce sun­tem azi ca uma­ni­tate. Am că­lă­to­rit în­tot­dea­una că­tre acest sta­diu, era o con­se­cință fi­rească a ceea ce s‑a în­tâm­plat de‑a lun­gul se­co­le­lor sau un­deva am pier­dut fi­rul lo­gic și am luat‑o cu to­ții razna? Avem o șansă să ne în­toar­cem la niște va­lori pe care le-am îm­bră­ți­șat în tre­cut sau sun­tem dam­nați să de­că­dem până la pierzanie?

Un site in­te­re­sant de is­to­rie a mu­zi­cii: 12 lec­ții de is­to­ria mu­zi­cii. Poate voi avea timp să adaug lângă aceste in­for­ma­ții o co­lec­ție de pe Yo­u­Tube care să ilus­treze această evo­lu­ție muzicală.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Sorin

    M‑ai fă­cut cu­rios… Am să mă duc să văd fil­mul ăsta. Poate îl gă­sesc pe net.

  2. Alice

    De ce ti‑e frica, nu scapi. Mai mult dintr‑o in­cur­ca­tura de pro­gram, am ajuns la Auto­bi­o­gra­fia lui Cea­u­sescu. Ulu­i­tor, ab­surd, hi­lar si cul­mea, pe alo­curi, de un co­mic in­vo­lun­tar ne­bun. N‑ai fi zis ca si­nis­trul si odi­oasa pot rima cu co­mi­cul.
    Ma­mici cu bebe in ca­ru­cior fu­gite de acasa sa vada fil­mul, co­pii mai ma­ri­cei adusi de pa­rinti si ca­rora li se tra­du­cea, ca si cum ar fi fost vorba de un film intr‑o limba straina, “ce e acela cin­ci­nal?”.
    Fie ca s‑a oftat ade­sea si in­de­lung, fie ca s‑a ras, acest pu­blic in­tre 30 si 40 ani, in me­die, ve­nise sa inteleaga…

    Alice

  3. Alice

    Zi­lele aces­tea vu­ieste in­ter­ne­tul si lu­mea cine­fila cu pri­vire la do­cu­men­ta­rul des­pre Cea­u­sescu. Cu toata in­cli­na­tia mea spre cul­ti­va­rea me­mo­riei, nu ma simt in stare sa par­ti­cip la acest ca­thar­sis de 3 ore.
    Am pre­fe­rat co­me­dia ro­ma­neasca Morgen.

    Alice


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.