Este ceva în po­ves­tea spusă de Jill Bolte Ta­y­lor pe care nu pot să‑l ex­plic în cu­vinte, un soi de bu­cu­rie care m‑a cu­prins pe mă­sură ce am ascultat‑o, ca și cum ar fi adus lu­mină peste părți ale lu­mii pe care mă te­meam că nu le voi pri­cepe nici­când, deși era esen­țial să le în­țe­leg pen­tru ca res­tul lu­cru­ri­lor din ju­rul meu să aibă sens. Nu e în­de­a­junsă lu­mină pen­tru ca să to­tul să de­vină lim­pede, dar e su­fi­cientă ca să con­firme că, pas cu pas, ne în­drep­tăm spre vre­mea când vom ajunge să de­slu­șim acea la­tură a noas­tră încă ne­ex­plo­rată de ști­ință, pe care am numit‑o atât de crip­tic și to­tuși atât de fru­mos suflet.

Și sunt con­vins că atunci când vom re­uși asta, când vom ad­mite că nu sun­tem doar o al­că­tu­ire de com­puși or­ga­nici ac­țio­nați de le­gile fi­zi­cii și chi­miei, că mai este ceva ce până atunci ne‑a scă­pat în­țe­le­ge­rii, ne vom eli­bera de te­me­rile care ne-au de­ter­mi­nat să in­ven­tăm un Dum­ne­zeu ato­tpu­ter­nic și re­van­șard și vom ac­cepta în sfâr­șit că ra­iul și ia­dul sunt aici, pe pământ, iar noi sun­tem dam­nați și bi­ne­cu­vân­tați să le ex­pe­ri­men­tăm con­co­mi­tent prin în­săși stră­da­nia de a da un sens exis­ten­ței noastre.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. daniel lupu

    Tot uni­tar ma­ni­pu­la­tor ge­nial. Dis­curs + sce­no­gra­fie. Ni­mic di­fe­rit de toate ce­le­lalte so­iuri de ”evan­ghe­li­zari” in­ven­tate de americani.
    Sufletul…o, da, su­fle­tul este o taina. Si nu stiu daca noi am in­ven­tat vreo­data ceva…fie si acel Dum­ne­zeu ato­tpu­ter­nic si re­van­sard… cum tu il definesti…

    • daniel lupu

      Pre­ci­zare: Cand am scris ”Tot uni­tar ma­ni­pu­la­tor ge­nial. Dis­curs + sce­no­gra­fie.” m‑am re­fe­rit nu­mai si nu­mai la filmulet.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.