Doamna Ca­me­lia Vo­i­cu­lescu ne asi­gură că ta­tăl ei a lup­tat îm­po­triva unui re­gim. Asta mi‑a dat de gân­dit. Nu mi-aș fi în­chi­puit că se poate lupta cu un re­gim po­li­tic cum­pă­rând un te­ren la un preț de 75 de ori mai mic de­cât piața. Pe urmă mi-am zis că poate vroia în fe­lul ăsta să evite ta­xele pe care le-ar fi plătit la bu­ge­tul sta­tu­lui și care — in­du­bi­ta­bil — ar fi în­că­put pe mâna re­gi­mu­lui du­ș­mă­nos. Însă iar m‑am în­cur­cat când mi-am adus aminte că tranzac­ția res­pec­tivă s‑a fă­cut prin mul­ti­ple miș­cări în­tre 1991 și 2003. La vre­mea aceea re­gi­mul du­ș­mă­nos nu era încă in­sta­u­rat. Deci nu e asta. Sim­țeam cum mă afund în confuzie.

În­tre timp avu loc “plim­ba­rea de la Co­tro­ceni”, anun­țată pe Fa­ce­book de Alin Ma­rina, con­si­lier on­line al pri­mu­lui mi­nis­tru Vic­tor Ponta. Ce dracu’ o fi aia con­si­lier on­line? Și de ce un con­si­lier al pri­mu­lui mi­nis­tru or­ga­ni­zează o ma­ni­fes­ta­ție ne­a­pro­bată îm­po­triva unei de­ci­zii a jus­ti­ției? Ce le­gă­tură are asta cu lupta lui Fe­lix? Mis­te­rul mă în­vă­luia. Apar și ima­gini cu com­ba­tan­ții care ma­ni­festă cu ho­tă­râre. Par­don, cu oa­me­nii care se plimbă.

manifestant

Un text mobilizator

grapini-antena3

Doamna Gra­pini, fru­moasă ca întotdeauna…

gadea

Mi­hai Gâ­dea într-un mo­ment de grație

Nici po­zele nu mă aju­tau să pri­cep cu cine se luptă domnu’ Fe­lix. Și pe urmă am avut o re­ve­la­ție: păi cine l‑a aju­tat pe el să facă tranzac­ția? Dom’ Men­ci­ni­cop­schi. Pre­cis că pe­ze­ven­ghiul ăla bă­trân i‑a fă­cut lui Fe­lix un re­gim de-ăla fără E‑uri și fără co­les­te­rol. Acuma mi‑e clar: într-ade­văr, Vo­i­cu­lescu lupta îm­po­triva unui re­gim. Alimentar.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Anonymous

    Bravo! Scris fru­mos, ori­gi­nal si de­ta­sat. Asa tre­buie sa fim cu totii.
    In ceea ce pri­veste po­zele, da-mi voie sa cred ca‑s ex­tra­or­di­nar alese de tine si pot de­fini “ba­zi­nul” de sus­ti­na­tori ai aces­tui per­so­naj in­fec­tant, astfel:
    Poza nr. 1 — sus­ti­na­to­rul ne­e­du­cat, usor de ma­ni­pu­lat (star­ne­ste mila)
    Poza nr. 2 — sus­ti­na­to­rul oport­u­nist (star­ne­ste dispret)
    Poza nr. 3 — sus­ti­na­to­rul ca­na­lie (star­ne­ste sila)


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.