De‑a lun­gul tim­pu­lui am au­zit o su­me­de­nie de lu­cruri pe care tre­buie să le ai în ve­dere în noap­tea de Anul Nou, care mai de care mai șu­gu­bețe sau mai ciu­date. Cică n‑ai voie să plângi pen­tru că vei plânge tot anul și vei avea parte de ne­ca­zuri. Nu tre­buie să scoți ni­mic din casă în prima zi a anu­lui, nici mă­car gu­no­iul, pen­tru că to­tul ți se va ri­sipi prin­tre de­gete în tot res­tul anu­lui. Tre­buie să ai bani în bu­zu­nare, ca să fii bo­gat tot anul. Tre­buie să porți haine noi, ca să fii pros­per. Nu tre­buie să plă­tești ni­mic, nici mă­car da­to­rii sau taxe, căci alt­fel ai să dai bani cu ne­mi­lu­ita tot anul. Nici da­ruri nu e bine să le faci în prima zi a anu­lui. Și pri­e­te­nu­lui Va­sile ce‑i dai de ziua lui?!?

Pe masă, anul nou tre­buie să te prindă cu far­fu­rii și pa­hare pline, ca s‑o ții tot așa do­uă­ș’pe luni. Tre­buie să să­ruți pe ci­neva sub vâsc, ca să ai parte de un an de iu­bire. E bine să dansezi în aer li­ber, mai ales în ju­rul unui co­pac, ca să fii să­nă­tos tot anul. Și e bine să nu ieși din casă de­cât după ce ai pri­mit un mu­sa­fir. Păi de unde mu­sa­fir dacă nu iese ni­meni din casă?!?

Dar cel mai mișto din­tre toate e fap­tul că de Re­ve­lion ne în­do­păm cu mân­care și ne îm­bă­tăm zdra­văn, de bu­cu­rie că încă un an din viața noas­tră s‑a dus. Pe­tre­ce­rile sunt cu atât mai re­u­șite cu cât me­niu­rile sunt mai îm­bel­șu­gate și bă­u­tu­rile mai abu­n­dente. Și uite așa, după ce luăm în seamă toate su­per­sti­ți­ile as­tea care ne în­vață că tot ceea ce fa­cem în prima zi se va re­peta în fi­e­care din zi­lele ur­mă­toare, în­ce­pem cu o ma­h­mu­re­ală mo­ro­că­noasă, cu as­pi­rine pen­tru du­re­rea de cap și co­le­bil pen­tru greața din fi­cat. Ca să ne sim­țim la fel tot anul.

La anu’ și la mulți ani!


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.