Ches­tii de pus cap la cap: (1) mas­ter­pla­nul de trans­port pen­tru 2015 a fost mo­di­fi­cat re­cent fără o ex­pli­ca­ție foarte clară, (2) se aș­teaptă o ab­sorb­ție spec­ta­cu­loasă a fon­du­ri­lor eu­ro­pene în 2015, (3) în Ro­mâ­nia va exista un cen­tru de co­mandă NATO, (4) Ru­sia dă semne de ner­vo­zi­tate cu pri­vire la or­di­nea mondi­ală. Și acum să in­trăm în câ­teva detalii:

1. Mas­ter pla­nul de trans­port pen­tru 2015 in­clude autos­trăzi pe re­la­ția Târgu Mu­reș — Un­gheni, via Paș­cani, pre­cum și o autos­tradă care pleacă de ni­că­ieri și ajunge ni­că­ieri, Ba­cău — Paș­cani. De re­mar­cat că Târgu Mu­reș și Ba­cău sunt orașe cu ae­ro­por­turi. Ar pu­tea avea și des­ti­na­ție mi­li­tară? Pro­ba­bil. Vă rea­min­tesc că Un­gheni e punct de fron­ti­eră cu Moldova.

[li­te­box href=“http://www.revista22.ro/articol-53091.html” anch=“Ministerul trans­por­tu­ri­lor pu­blica un nou Masterplan”]

2. Ab­sorb­ția fon­du­ri­lor eu­ro­pene ar pu­tea fi co­re­lată cu pla­nu­rile de ac­ce­le­rare a con­struc­ției de autos­trăzi. De aici si­gu­ranța mi­nis­tru­lui Teo­do­ro­vici că vom avea re­zul­tate spectaculoase.

[li­te­box href=“http://www.rfi.ro/stiri-economie-55564-teodorovici-absorbtia-fondurilor-europene-va-fi-spectaculoasa-2015” anch=“Absorbţia fon­du­ri­lor eu­ro­pene va fi spec­ta­cu­loasă în 2015”]

3. Am­ba­sa­do­rul Do­u­glas Lute, şe­ful Re­pre­zen­tanţei per­ma­nente a SUA la NATO, spune că Ro­mâ­nia va gă­z­dui un mic cen­tru de co­mandă şi con­trol. În aceste cen­tre vor exista ex­pe­rţi în ope­ra­ţiuni, în lo­gis­tică, în co­mu­ni­ca­ţii şi aşa mai de­parte, care vor lu­cra cu ţara ga­zdă pen­tru a pune la punct su­por­tul din par­tea ţă­rii ga­zdă, in­fras­truc­tura de trans­port care să fa­ci­li­teze so­si­rea even­tu­ală a forţe­lor de re­a­cţie ra­pidă. Vor eva­lua de ase­me­nea zo­nele de an­tre­na­ment, unde bri­gada ar pu­tea sosi pen­tru exerciţii.

[li­te­box href=“http://www.gandul.info/international/cum-va-arata-centrul-de-comanda-al-nato-din-romania-seful-reprezentantei-sua-la-nato-vom-avea-experti-care-sa-faciliteze-sosirea-eventuala-a-fortelor-de-reactie-rapida-13816151” anch=“Cum va arăta Cen­trul de Co­mandă al NATO din România”]

Vi se pare for­țată co­re­la­ția? Poate că e. Să aș­tep­tăm să treacă tim­pul. Vom afla.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. David Dragos

    Si cer nu cred ca schim­ba­rea Mas­ter pl­Nu­lui are le­gă­tura cu op­ti­mis­mul mi­nis­tru­lui. In cel mai bun caz pot face niște pla­nuri le­gate de li­ci­ta­ți­ile pen­tru stu­di­ile de fe­za­bi­li­tate. Cel mai pro­ba­bil nu vor ab­sorbi mai ni­mic anul asta.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.