Frustrarea, regretul și bocancii

Un pri­e­ten se tot gân­dește de ceva timp să‐și cum­pere bocanci noi pen­tru munte. M‐a rugat să‐l înso­țesc de vreo câteva ori în pros­pec­țiu­nile sale prin maga­zine, ceea ce am și făcut, fără să par că i‐aș fi de vreun folos. Des­tul de repede am rea­li­zat că el nu intra în pră­vă­li­ile cu echi­pa­ment de munte ca să cum­pere bocanci, ci ca să mai coche­teze puțin cu ideea vii­toa­rei achi­zi­ții.

Ce‐i drept, pre­țu­rile pen­tru bocanci de munte sunt des­tul de pipe­rate și nu‐ți vine să bagi mâna în buzu­nar așa de iute. După mul­ti­plele pere­gri­nări prin varii maga­zine am ajuns la con­clu­zia că există două cate­go­rii: bocan­cii de 500 și bocan­cii de 800. Desi­gur e vorba de preț. În lei. O să ziceți că sunt pre­țuri mult mai vari­ate. Mda, așa e. Dar în prin­ci­piu există o cate­go­rie largă de bocanci care costă între 400 și ceva și 500 și ceva – ăștia sunt cei de 500. Pe la 600 sau 700 nu prea există multe oferte. Dar de la 700 și ceva la 800 și ceva – cei de 800 – avem iarăși o paletă bogată de modele.

Acuma nu mă între­bați de unde gru­pa­rea asta com­pactă pe pre­țuri a atâ­tor pro­du­că­tori. Tot ce pot să spun e că am verificat‐o și în Ger­ma­nia – și acolo e la fel. Nu‐mi rămâne decât să con­stat că pro­ba­bil pre­țul unei perechi de bocanci nu are mare legă­tură cu cos­tul de pro­duc­ție, ci cu suma pe care cineva e dis­pus s‐o chel­tuie pen­tru pasiu­nile pro­prii.

Într‐un final ami­cul meu și‐a luat o pere­che de vreo 500 de lei. Eu cred că a greșit, cred că era mult mai bine dacă își lua unii de 800. Să vă explic de ce.

Dacă îți iei bocanci de 500 și nu te simți bine cu ei, ai o mie de draci că ai dat atâ­ția bani pe ceva ce nu are cali­ta­tea aștep­tată. De aici frus­tra­rea. Dar pe dea­su­pra te gân­dești că dacă nu te zgâr­ceai și luai din ăia de 800, te apucă și regre­tul, pen­tru că încet‐încet se insi­nu­ează în min­tea ta ideea că de aia ăia costă așa mult, pen­tru că sunt mai buni.

Dacă îți iei bocanci de 800 și nu te simți bine cu ei, ai o mie de draci că ai dat atâ­ția bani pe ceva ce nu are cali­ta­tea aștep­tată. De aici frus­tra­rea. Dar te con­so­lezi nițel cu gân­dul că, dacă îți luai de 500, era și mai nasol, pen­tru că pre­cis sunt și mai proști ca ăștia care te bat și atârnă ca niște pie­tre de moară. Și asta te face să te simți un pic mai bine.


Citește...


Evaluează...

Mulțumesc! Spune și altora despre articol.
 
Spune-mi, te rog, cum ți s-a părut articolul?
 • Interesant
 • Original
 • Amuzant
 • Plictisitor
 • Trist
 • Enervant

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


 1. Bogdan

  Salut, Putea sa incerce si bocan­cii de la S‐Karp. Sunt o alter­na­tiva foarte buna. Ca si cali­tate sunt com­pa­ra­bili cu orice brand de pe piata, la un pret mai bun.

 2. Alin

  Mai sunt și ăia de 200, de la Deca­th­lon 🙂
  Nu‐s chiar răi, în orice caz nu într‐atât cât să jus­ti­fice dife­rența față de ăia de 800.

  • Sorin Sfirlogea

   Am văzut șlapi de la Nike mai scumpi decât bocan­cii Que­chua…

   • Alin

    Iar șla­pii, se știe, au și avan­ta­jul că nu‐ți înn­e­gresc unghi­ile :))


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu