Cum să dai rasol

/ Rețete / Fusion

În nescrisa cla­si­fi­care a sor­ti­men­te­lor de carne de vită, raso­lul de vită nu are un loc prea ono­ra­bil. Muș­chiul fibros, împă­nat cu car­ti­la­gii, nu‐i toc­mai cea mai fra­gedă bucată pe care ai putea s‐o alegi într‐o măce­lă­rie. Și totuși, cu un pic de muncă, pri­ce­pere și bună­vo­ință, lucruri bune se pot face cu el. Apropo, dacă vreți să știți mai multe des­pre sor­ti­men­tele de carne de vită, puteți să le stu­di­ați aici.

Mai întâi tre­buie să spun că tre­buie să‐l cum­pă­rați dintr‐o măce­lă­rie de încre­dere, ca să nu luați raso­lul unei vaci moarte de bătrâ­nețe. Unde e acea măce­lă­rie nu vă pot sfă­tui, fie­care pro­ba­bil aveți lista voas­tră de pră­vă­lii de încre­dere. În ce mă pri­vește, eu îl iau de la măce­lă­ria lui Cos­tică, în Oto­peni, unde e dever mare și marfă bună. O dată aju­nși cu raso­lul acasă mai aveți nevoie de ceva: o oală sub pre­siune. Știu, e o oare­care inves­ti­ție, nu‐i chiar ieftină dacă vrei să ai una de cali­tate. Eu am un Tefal care a cos­tat vreo 400 de lei, dar credeți‐mă că face toți banii. În două­zeci de minute raso­lul de vită devine moale și pătruns, numai bun de mân­cat cu nițel hrean sau ustu­roi. Iar dacă aveți pla­nuri de mân­că­ruri orien­tale, puteți pune în oală și niște curry – car­nea se va pătrunde de con­di­mente într‐un mod foarte plă­cut, ca și cum ar fi parte din aroma ei natu­rală.

Ok. Toate bune si fru­moase. Des­prin­deți car­nea de pe os, înlă­tu­rați car­ti­la­gi­ile evi­dente și porționați‐o în bucăți potri­vite, așezând‐o apoi într‐un cas­tron. Zeama de la fiert turnați‐o peste ea. Când se va răci bine, totul va semăna cu o răci­tură, pe care o puteti păs­tra la fri­gi­der câteva zile, con­su­mând trep­tat din ea.

Fier­beți niște orez în supa de vită. Cam cu cinci minute îna­inte de a fi gata ore­zul, răs­tur­nati peste el câteva bucăți de rasol tăi­ate cubu­lețe, împre­ună cu niște fasole roșie (fiartă în pre­a­la­bil sau din con­servă). Adă­u­gați sos de soia, putin curry (dacă vreți), un praf de chi­lli. Eu am pus la fiert cu ore­zul si niște roșii uscate de mine astă toamnă – au dat un gust minu­nat.

Și uite așa poți să dai rasol. În stil mexi­can. Dacă ați făcut exact ca mine, ar tre­bui să vă fi ieșit ceva de genul ăsta:

Dacă ai ceva de spus...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Meniu