Când plouă și e frig

/ Rețete / Fusion

Când plouă și e frig, avem nevoie de un pic de căl­dură. E bună și aia sufle­tească, dar nu‐i de lepă­dat nici un qui­che cald, doar puțin răco­rit după cop­tură. Așa­dar, hai la treabă!

Spa­nac, o cutie mare. Scur­geți apa din el cât mai bine, apoi puneți‐l într‐o tigaie pe foc potri­vit, să scoată zeama din el. La o vreme, când vedeți că‐i înfi­er­bân­tat bine, adaugați‐i și niște roșii deco­jite – mie‐mi plac alea de la Olym­pia, că‐s foarte gus­to­ase. Cu un cuțit bun cio­pâr­țiți roși­ile în bucăți mai mărun­țele și amestecați‐le în spa­nac. Mai dați‐i nițel timp de gân­dire și, când și‐a băgat min­țile în cap, arun­cați peste el doua ouă și niște moz­za­re­lla tăi­ată cubu­lețe – cât vă lasă inima, cu cât mai multă, cu atât mai bună.  După două minute opriți focul.

În tim­pul ăsta – am uitat să vă spun – tre­buia să pre­gă­tiți cop­tura. Adică să por­niți cup­to­rul, să‐l setați la 150 de grade, să ale­geți o formă de pizza sau o oală joasă si largă in care să puneți un blat de aluat. Puteți să‐l con­fec­țio­nați voi din făină, ou și apă sau să faceți ca mine, care l‐am cum­pă­rat de la pră­vă­lie gata făcut (aluat de pizza). Radeți un rând de caș­ca­val peste aluat, apoi răs­tur­nați com­po­zi­ția de spa­nac, apoi radeți un alt soi de brânză deasupra‐ eu am folo­sit niște brânză de capră cu ier­buri. Mar­gi­nile alu­a­tu­lui răsfrângeți‐le peste umplu­tură. Îna­inte de a da la cup­tor ar tre­bui să arate cam așa:

Lăsați‐l să se coacă vreun ceas, urmă­rind mereu alu­a­tul ca să nu se ardă. La final ar tre­bui să va iasă ceva de genul ăsta:

 

quichePaha­rul de șpriț de Crâm­poșie nu face parte din rețetă, dar e tare potri­vit. 😉

Dacă ai ceva de spus...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Meniu