Împarte cu prietenii


Submit

Când plouă și e frig

Când plouă și e frig, avem nevoie de un pic de căl­dură. E bună și aia sufle­tească, dar nu-i de lepă­dat nici un qui­che cald, doar puțin răco­rit după cop­tură. Așa­dar, hai la treabă!

Spa­nac, o cutie mare. Scur­geți apa din el cât mai bine, apoi puneți-l într-o tigaie pe foc potri­vit, să scoată zeama din el. La o vreme, când vedeți că-i înfi­er­bân­tat bine, adaugați-i și niște roșii deco­jite — mie-mi plac alea de la Olym­pia, că-s foarte gus­to­ase. Cu un cuțit bun cio­pâr­țiți roși­ile în bucăți mai mărun­țele și amestecați-le în spa­nac. Mai dați-i nițel timp de gân­dire și, când și-a băgat min­țile în cap, arun­cați peste el doua ouă și niște moz­za­re­lla tăi­ată cubu­lețe — cât vă lasă inima, cu cât mai multă, cu atât mai bună.  După două minute opriți focul.

În tim­pul ăsta — am uitat să vă spun — tre­buia să pre­gă­tiți cop­tura. Adică să por­niți cup­to­rul, să-l setați la 150 de grade, să ale­geți o formă de pizza sau o oală joasă si largă in care să puneți un blat de aluat. Puteți să-l con­fec­țio­nați voi din făină, ou și apă sau să faceți ca mine, care l-am cum­pă­rat de la pră­vă­lie gata făcut (aluat de pizza). Radeți un rând de caș­ca­val peste aluat, apoi răs­tur­nați com­po­zi­ția de spa­nac, apoi radeți un alt soi de brânză deasupra- eu am folo­sit niște brânză de capră cu ier­buri. Mar­gi­nile alu­a­tu­lui răsfrângeți-le peste umplu­tură. Îna­inte de a da la cup­tor ar tre­bui să arate cam așa:

quiche-inainte

Lăsați-l să se coacă vreun ceas, urmă­rind mereu alu­a­tul ca să nu se ardă. La final ar tre­bui să va iasă ceva de genul ăsta:

quiche-dupa

Paha­rul de șpriț de Crâm­poșie nu face parte din rețetă, dar e tare potri­vit. 😉


Împarte cu prietenii


Submit

Comentarii:


Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *