Warning: Undefined variable $terms_list in /var/www/html/sorin/wp-content/themes/Traveler/single-gastroblog.php on line 6

E vre­mea fruc­te­lor de toamnă și me­rele sunt re­gi­nele ne­în­co­ro­nate ale se­zo­nu­lui, nu‑i așa? Așa că mi‑a ve­nit ideea să le in­clud în me­niul unei di­mi­neți de du­mi­nică. Dar cum? Cum ar fi de pildă o om­letă cu mere? Zis și făcut.

Un măr mai mă­ri­șor a avut onoa­rea aceste în­cer­cări. L‑am tă­iat în două ca să‑i pot scoate co­to­rul, apoi fi­e­care ju­mă­tate am tăiat‑o în fe­lii sub­ți­rele pe care le-am pus într-un cas­tron. Am stors niște lămâie peste ele și le-am bă­gat în mi­cro­unde pen­tru 3 mi­nute, ca să le mai iau din fer­mi­ta­tea pul­pei. Când le-am scos pă­reau con­vinse că vor să co­la­bo­reze la omletă… 🙂

Ca să nu se simtă sin­gure, am adă­u­gat re­țe­tei un zuc­chini tă­iat cu­bu­lețe, pe care l‑am lă­sat în ti­gaie într-un strop de ulei. Am mă­run­țit nițel și fe­li­ile de măr și le-am adă­u­gat după ce do­v­le­ce­lul în­ce­puse să se în­moaie bi­ni­șor. Sare, pi­per — după pofta ini­mii. Ouăle bă­tute le-am tur­nat dea­su­pra și ime­diat am pus și-un strat de caș­ca­val ras, ca să facă o crustă dea­su­pra. Pă­tru­n­je­lul verde a în­che­iat com­po­zi­ția. Niște ro­șii cherry mi s‑au pă­rut nu­mai bune de acompaniament.

Dis­cre­panța din­tre mă­rul dulce și caș­ca­va­lul ras, peste care ouăle adă­u­gau con­sis­tență și sa­voare m‑au con­vins că ideea mea a fost foarte bună. Încercați.

Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.