Retezat, muntele care a fost unițisalvat

1 iunie 2015

Nu e ni­mic mai fru­mos de­cât en­tu­zi­as­mul de a salva ches­tii. De pildă în we­e­ken­dul acesta, când ma­jo­ri­ta­tea ro­mâ­ni­lor au stat pe lângă gră­tare, o mână de pa­tri­oți ini­moși au sal­vat pă­du­rile din Re­te­zat. Au ve­nit cu ma­și­nu­țele lor dră­guțe, le‑au par­cat pe iarbă (ca să nu‑i în­curce la ope­ra­țiu­nea de sal­vare) și s‑au apu­cat de treabă: cearta cu jur­na­liș­tii. Că res­tul ches­ti­i­lor erau rezolvate.

Pri­viți cum juna din ima­gini pune la punct cu dem­ni­tate și con­vin­gere pe ga­ze­ta­rii care au ne­no­ro­cit țara asta! Urmăriți‑l pe tâ­nă­rul care ne spune cum era pă­du­rea pe vre­mea lui Ceau­șescu, atunci când el era un mân­dru sper­ma­to­zoid! Ce e mai fru­mos de­cât să uni­ți­sal­văm? Bravo, ro­mâni!, Bravo, ecologiști!

Iată și o lec­ție com­pletă de ce tre­buie să uni­ți­sal­văm. Ob­ser­vați uni­rea în cu­get și sim­țiri ‑ evi­dent! evi­dent! co­rect! ‑ și com­ple­ti­tu­di­nea so­lu­ți­i­lor, atât ju­ri­dice, cât și teh­nice ‑ tra­ge­rea la răs­pun­dere și re­îm­pă­du­ri­rea, tati!

PS La toamnă pu­neți și voi mâna pe‑un hâr­leț să plan­tați câ­țiva po­mi­șori prin­tre flori­cele? Sau atunci sun­teți ocu­pați să uni­ți­sal­vați altceva?


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.