Cu mâna întinsă la Bucureşti

24 august 2016

Pa­ra­do­xal, mol­do­ve­nii ar vrea să‑i aju­tăm fi­nan­ciar, deși ma­jo­ri­ta­tea lor nu do­resc o unire cu Ro­mâ­nia. De ce să‑i aju­tăm? Pen­tru că sun­tem frați. Iar fra­tele mol­do­vean e cam ne­re­cu­nos­că­tor și prost cres­cut, dar e to­tuși fra­tele nos­tru și‑l aju­tăm la greu. Că așa e în familie.

O fi bine să gân­dim așa? Ne te­mem că, dacă le re­fu­zăm aju­to­rul, se vor în­drepta ire­me­di­a­bil spre ruși? Nu ne e frică de pre­ce­den­tul creat, care i‑ar pu­tea în­văța cu nă­rav pe fra­ții mol­do­veni, cre­ându-le im­pre­sia că — dacă ne ame­nință cu orien­ta­rea spre Mo­scova — pot sto­arce bani și avan­taje de la noi?

Și, la urma ur­mei, sun­tem așa de bo­gați în­cât să ne per­mi­tem să cum­pă­răm bu­nă­vo­ința moldovenilor?

Fos­tul pre­mier al Re­pu­bli­cii Mol­dova, Iu­rie Leancă, a avut o în­tre­ve­dere cu prim-mi­nis­trul Ro­mâ­niei, Da­cian Cio­loş, ma­rţi, 23 au­gust. În ca­drul în­tâl­ni­rii, Leancă a ce­rut su­pli­mente fi­nan­ci­are la pen­sii pen­tru cei mai vul­ne­ra­bili pen­sio­nari moldoveni.

Ci­tește: Leancă, cu mâna în­tinsă la Bu­cu­reşti. A ce­rut bani pen­tru pen­sii de la pre­mi­e­rul Cio­loş | adevarul.ro


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.