PSD stă prost cu logica

16 ianuarie 2017

Vo­cea cea mai au­to­ri­zată din PSD — în­suși domni­to­rul Ro­mâ­niei îm­bel­șu­gate, Li­viu Drag­nea — ne spune azi că el nu știe exact dacă se pre­gă­tește o lege a am­nis­tiei și gra­ți­e­rii. Pen­tru că, nu‑i așa, nici us­tu­roi n‑a mân­cat, nici gura nu‑i mi­roase. Să facă bine onor jur­na­liș­tii in­te­re­sați să în­trebe la mi­nis­te­rul jus­ti­ției, pen­tru că el ha­bar n‑are. În­dui­o­șă­tor. Eu l‑am cre­zut, pă­rea așa de sincer!

Pe de altă parte, ca un mare om de stat ce se află în treabă, domnu’ Li­viu s‑a mai ex­pri­mat asu­pra unor ches­tiuni apropo de jus­ti­ție. Cică ‘mne­a­lui n‑ar mai fi chiar așa de si­gur ca îna­inte că nu există anu­mite “in­flu­ențe” po­li­tice asu­pra ju­de­că­to­ri­lor. Cu alte cu­vinte, sunt unii care le cam dau di­rec­tive ma­gis­tra­ți­lor cum să ju­dece anu­mite ca­zuri. Cum ar fi al lui. N‑a zis di­rect, dar acum vreo două-trei zile spu­nea că a au­zit niște zvo­nuri că în anu­mite cer­curi s‑ar fi luat de­ci­zia să fie ares­tat prin apri­lie-mai. Sub­til mai e dom’ Li­viu, ca un el­e­fant într-un ma­ga­zin de porțelanuri.

Da’ ce vreau eu să‑i zic: domnu’ Li­viu, când mai zi­ceți cu voce tare din as­tea cu jus­ti­ția in­flu­en­țată po­li­tic, aveți grijă să va co­or­do­nați cu pri­e­te­nul Flo­rin Ior­da­che — îl știți, ăla de l‑ați pus mi­nis­tru la jus­ti­ție — că el o ține sus și tare să în­ce­teze mo­ni­to­ri­za­rea MCV pe jus­ti­ție. Zice că jus­ti­ția e ok, func­țio­nează bine și nu mai tre­buie su­pra­ve­ghe­ată de UE. Nu se face să‑l con­tra­zi­ceți, că vă aud ăia de la Bru­xe­l­les și o să in­tre la idei. Plus că multă lume o să cre­adă că PSD stă prost cu lo­gica: ori jus­ti­ția e sub co­mandă po­li­tică și nu în­de­pli­nim con­di­ți­ile de eli­mi­nare a mo­ni­to­ri­ză­rii, ori jus­ti­ția e ok și să ne lase Bru­xe­llu’ ăsta în pace.

Ho­tă­râți-vă, dom’ Li­viu, zău așa!


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.