Romsilva respinge amenințările Agent Green

13 martie 2017

În­tre­bare de 100 de puncte: de ce nu do­resc cei de la Agent Green să în­cheie un pro­to­col de co­la­bo­rare cu Rom­silva prin care să ob­țină ac­ces la in­for­ma­ți­ile ne­ce­sare pen­tru afla­rea ade­vă­ru­lui des­pre tă­ie­rile ilegale?

Răs­puns de 100 de puncte: pen­tru că dacă ar în­cheia un pro­to­col ar tre­bui să spună ade­vă­rul des­pre ceea ce se în­tâm­plă în pă­du­rile ro­mâ­nești. Iar ei nu vor asta. Ei vor să în­tre­țină is­te­ria care îi le­gi­ti­mează și îi finanțează.

În luna no­iem­brie a anu­lui tre­cut, în urma unor afir­ma­ții de­fă­i­mă­toare, dom­nul Ga­briel Păun a fost no­ti­fi­cat de Re­gia Na­țio­nală a Pă­du­ri­lor – Rom­silva ca va uti­liza că­ile le­gale pen­tru re­cu­pe­ra­rea pre­ju­di­ci­i­lor, însă pre­șe­din­tele Agent Green a so­li­ci­tat un di­a­log, acesta pur­tându-se in 6 de­cem­brie 2016, la se­diul cen­tral al regiei.

În cur­sul în­tre­ve­de­rii, dom­nul Ga­briel Păun a ce­rut un pro­to­col de co­la­bo­rare cu Rom­silva pri­vind iden­ti­fi­ca­rea pă­du­ri­lor vir­gine și cva­si­vir­gine, ac­ces la ame­na­ja­men­tele sil­vice și al ex­per­ți­lor în te­ren. Rom­silva a răs­puns po­zi­tiv, însă până la această oră, în ciuda so­li­ci­tă­ri­lor re­pe­tate ale Re­giei Na­țio­nale a Pă­du­ri­lor – Rom­silva, Agent Green nu a în­che­iat res­pec­ti­vul protocol.

Având in ve­dere des­chi­de­rea și buna cre­dință cu care a ac­țio­nat Re­gia Na­țio­nală a Pă­du­ri­lor – Rom­silva și ac­țiu­nile Agent Green și ale dom­nu­lui Ga­briel Păun din ul­tima pe­ri­oadă, con­si­de­răm că obiec­ti­vul aces­tora îl re­pre­zintă pre­ju­di­ci­e­rea de­li­be­rată a ima­gi­nii și in­te­re­se­lor Re­giei Na­țio­nale a Pă­du­ri­lor – Romsilva.

Ci­tește: Rom­silva res­pinge ame­nin­ta­rile si pre­siu­nile agent green


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.