Miza nu e Cioloș

19 martie 2017

Pe mă­sură ce trece tim­pul de­vin tot mai con­vins că PNL și USR nu și‑l dis­pută pe Cio­loș. Nici unul din­tre par­tide nu îl vrea de fapt înă­un­trul său (cu ex­cep­ția unei frac­țiuni mi­no­ri­tare din USR, gru­pată în ju­rul foș­ti­lor săi mi­niș­tri), dar ar vrea să se asi­gure că fos­tul prim mi­nis­tru nu ajunge la cei­lalți. Pen­tru că USR și PNL au falsa im­pre­sie că sunt con­cu­renți pe par­tea dreaptă a po­li­ti­cii ro­mâ­nești. Ni­mic mai fals.

În re­a­li­tate, după ce Cio­loș își va face par­tid, o parte din USR va mi­gra că­tre noua for­ma­țiune po­li­tică, fo­lo­sind ca pre­text ac­tu­a­lele ezi­tări ale lui Nicu­șor Dan de a ac­cepta in­tra­rea lui Cio­loș în USR. Aripa Ghi­nea-Vo­i­cu­lescu va pleca îm­pre­ună cu o parte din par­la­men­ta­rii USR și vor re­pre­zenta noul par­tid al lui Cio­loș în par­la­ment. Cei ră­mași vor vira pu­ter­nic spre stânga, sub pre­siu­nea ce­lor pre­cum Go­țiu și Bu­lai, ale că­ror pre­fe­rințe so­cial-de­mo­crate cu arome so­ci­a­liste sunt des­tul de evi­dente. Iar asta nu va fi rău.

Pen­tru că USR, așa cum am mai spus, ar tre­bui să se po­zi­țio­neze nu ca al­ter­na­tivă la PNL, ci la PSD. O stângă nouă, cu un dis­curs anti-co­rup­ție, va avea cu si­gu­ranță un elec­to­rat sem­ni­fi­ca­tiv prin­tre ti­ne­rii ora­șe­lor mij­lo­cii și mari și poate va atrage și ceva vo­turi de la ca­te­go­rii mai vârstnice.

Pro­ba­bil noul par­tid al lui Cio­loș va fi pu­ter­nic sus­ți­nut de Iohan­nis. Iar PNL va tre­bui să se ho­tă­rască dacă se re­for­mează sau se duce la lada de gu­noi a is­to­riei, așa cum s‑a în­tâm­plat cu ță­ră­niș­tii. Ar fi pă­cat. Dar une­ori e mai bine să mori de­cât să ago­ni­zezi la nesfârșit.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Andreea Gavrila

    Bine punc­tat!


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.