Dezastru ecologic în Argeş

20 martie 2017

Tare aș vrea să văd acum cum vu­iește in­ter­ne­tul îm­po­triva cla­nu­lui Brânză, care a ras peste 500 de hec­tare de pă­dure, fără nici un te­mei le­gal. Sau și asta e tot vina Romsilva?

Unde era Agent Green cu dro­nele lor care ne arată pră­pă­dul din pă­duri? Pră­pă­dul ăsta nu l‑au vă­zut? Chiar ieri îmi arata ci­neva poze de pe Ie­zer-Pă­pușa și mă în­treba ce face Rom­silva. I‑am răs­puns că zona aia e pre­pon­de­rent pri­vată. Iată și vi­no­va­ții sau o parte din­tre ei.

Din ne­fe­ri­cire sunt im­pli­cați și niște sil­vi­cul­tori de la un ocol pri­vat. Știu cum arată viața lor, cum sunt puși în si­tu­a­ția de a face ce vrea pro­pri­e­ta­rul, alt­min­teri sunt dați afară și tri­miși pe dru­muri. Nu le gă­sesc o scuză, dar ad­mit că nu știu ce aș fi fă­cut în lo­cul lor când ar fi tre­buit să aleg în­tre a nu avea ce pune pe masa fa­mi­liei și a da cu marca pe ar­bori să­nă­toși. Ăla care n‑a greșit nici­o­dată să dea pri­mul cu piatra.

Le­gea ar tre­bui să stea de par­tea lor. Ar tre­bui să nu poată fi dați afară dacă re­fuză să în­calce co­dul sil­vic. Iată pen­tru ce ar tre­bui să se bată eco­lo­giș­tii și ONG-urile: pro­te­ja­rea per­so­na­lu­lui sil­vic din sec­to­rul pri­vat de abu­zu­rile pro­pri­e­ta­ri­lor. Pen­tru că acum sunt șan­ta­jați. Și e foarte greu să te opui când știi că mâine nu mai ai servici.

Pro­cu­ro­rii Par­che­tu­lui de pe lângă Tri­bu­na­lul Ar­geş au fi­na­li­zat re­cent un do­sar ce arată un ade­vă­rat mă­cel co­mis în pă­du­rile din ju­deţ: 23.000 de co­paci tă­i­aţi ile­gal şi un pre­ju­di­ciu de nu mai pu­ţin de 3,6 mi­li­oane de euro adus sta­tu­lui. Nu mai pu­ţin de 13 per­soane, in­clu­siv an­ga­jaţi de la un ocol sil­vic pri­vat, au fost tri­mise în judecată.

Ci­tește: Dez­as­tru eco­lo­gic în Ar­geş: cum a ne­no­ro­cit cla­nul „Brânză” 23.000 de co­paci şi a ţe­puit sta­tul cu aju­to­rul an­ga­ja­ţi­lor de un ocol sil­vic pri­vat | adevarul.ro


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.