Să furi ca să dovedești că nu ești hoț

28 martie 2017

Mie câ­teo­dată îmi stă min­tea în loc când ci­tesc des­pre ce le trece prin cap unora. Ce dracu’ o fi în cre­ie­rii in­di­vi­zi­lor ăs­tora care sunt prinși că taie ile­gal lemn într‑o pă­dure din Iași, sunt tri­miși în ju­de­cată și pleacă de la tri­bu­nal di­rect la pă­dure ca să taie din nou? Pe mo­tiv că le tre­bu­iau bani pen­tru pro­ces! Deci furi lemn ca să plă­tești un avo­cat care să de­mon­streze că tu nu furi lemn. Mi se scrân­tește min­tea nu­mai când în­cerc să în­țe­leg lo­gica unei ast­fel de gândiri.

Iar pro­pri­e­ta­rii ăia de pă­duri, dacă văd că sunt fu­rați într-una de hoți, de ce naiba n‑or fi fă­când un con­tract de pază cu ci­neva? Stai și te uiți cum te fură și nu faci nimic?

Opt per­soane din ju­deţul Iaşi au fost ares­tate pre­ven­tiv pen­tru tă­ieri re­pe­tate de ar­bori, ei mo­ti­vând că au co­mis fap­tele pen­tru a avea ba­nii ne­ce­sari într-un pro­ces în care sunt ju­de­caţi pen­tru fapte similare.

Ci­tește: Tri­mişi în ju­de­cată după ce au de­fri­şat o pă­dure, au ple­cat de la pro­ces să fure din exact ace­laşi loc. Ul­te­rior, au mo­ti­vat că aveau ne­voie de bani pen­tru ju­de­cată | adevarul.ro


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.