Nu merit să fiu bugetar

27 aprilie 2017

Vai, sunt așa de bu­cu­ros că mi‑a zis Ol­guța că nu mă lasă să mor de foame sau să fiu scla­vul cuiva, că-mi vine să țip de fe­ri­cire. Cre­deam că a ui­tat de mine și mă lasă să fiu abu­zat de mul­ti­na­țio­na­lele hră­pă­rețe și de pri­va­ții ne­mi­loși. În cu­rând o să facă ea niște ches­tii de-alea bu­ge­tare, de in­te­lec­tu­ali fini, iar mie o să-mi curgă bani din cer.

To­tuși o um­bră de în­gri­jo­rare am: care va să zică ăia din sec­to­rul bu­ge­tar e nor­mal să câștige mai bine pen­tru că sunt in­te­lec­tu­a­lii Ro­mâ­niei, creme de la creme, iar eu nu‑s prin­tre ei. Ceea ce în­seamnă că nu am în­zes­tră­rile ne­ce­sare ca să me­rit asta. Cum să fac să in­tru și eu în elita asta?

Cred că știu. Dacă mă gân­desc la toți bu­ge­ta­rii cu care am in­te­rac­țio­nat până acum, la com­pe­ten­țele și ca­li­fi­că­rile lor, răs­pun­sul e sim­plu. Fac o lo­bo­to­mie ra­pidă și mă pre­zint la con­curs pen­tru pri­mul post de bu­ge­tar care apare.

Con­clu­zia? Ol­guța e bu­ge­tar, deci in­te­lec­tual. Fii și tu ca Olguța.

Ci­tește: Lia Ol­guța Va­si­lescu spune că „e lo­gic” ca bu­ge­ta­rii să câștige mai mult de­cât cei de la pri­vat: „La stat sunt per­soane cu stu­dii su­pe­ri­oare în pro­por­ție de 98%”


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.