Duminică e neconstituțional

18 iunie 2017

Unii zic că de­pu­ne­rea mo­țiu­nii de cen­zură în ziua de du­mi­nică e pa­si­bilă de ne­con­sti­tu­țio­na­li­tate. Con­sti­tu­ția zice așa:

ARTICOLUL 113

Moţiu­nea de cenzură

(1) Ca­mera De­pu­ta­ţi­lor şi Se­na­tul, în şe­dinţă co­mună, pot re­trage în­cre­de­rea acor­dată Gu­ver­nu­lui prin adop­ta­rea unei moţiuni de cen­zură, cu vo­tul ma­jo­ri­tă­ţii de­pu­ta­ţi­lor şi senatorilor.

(2) Moţiu­nea de cen­zură poate fi ini­ţi­ată de cel pu­ţin o pă­trime din nu­mă­rul to­tal al de­pu­ta­ţi­lor şi se­na­to­ri­lor şi se co­mu­nică Gu­ver­nu­lui la data de­pu­ne­rii.

(3) Moţiu­nea de cen­zură se dez­bate după 3 zile de la data când a fost pre­zen­tată în şe­dinţa co­mună a ce­lor două Camere.

(4) Dacă moţiu­nea de cen­zură a fost res­pinsă, de­pu­ta­ţii şi se­na­to­rii care au semnat‑o nu mai pot ini­ţia, în ace­eaşi se­siune, o nouă moţiune de cen­zură, cu ex­ce­pţia ca­zu­lui în care Gu­ver­nul îşi an­ga­jează răs­pun­de­rea po­tri­vit ar­ti­co­lu­lui 114.

Deci dacă nu au comunicat‑o gu­ver­nu­lui la data de­pu­ne­rii, adică du­mi­nică, de­pu­ne­rea e ne­con­sti­tu­țio­nală. Și la gu­vern e în­chis, fac pariu… 🙂


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Adrian Stoia

    Noap­tea ca ho­ții, du­mi­nica pre­cum păcătoșii!


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.