Haideți să haidem

Cred cu tărie că, dacă ar tre­bui să ale­gem un slo­gan pen­tru români, sin­tagma "Hai­deţi să hai­dem" ar fi cel mai bun can­di­dat sau măcar între pri­mele trei opţiuni. În fie­care zi în jurul nos­tru se întâm­plă felu­rite lucruri aiu­ri­toare, lip­site de orice sens sau doar apa­rent ilo­gice, care te fac să te minu­nezi de izvo­rul nese­cat de inven­ti­vi­tate ames­te­cată cu pros­tie care există în români. Pro­ba­bil că această bram­bu­re­ală ori­gi­nală este resor­tul care mă împinge şi pe mine să încep acest blog, ca să notez din când în când obser­va­ţi­ile şi comen­ta­ri­ile mele des­pre ceea ce mi/ni se întâm­plă.

De‐a lun­gul tim­pu­lui sin­tagma "hai­deţi să hai­dem" a mai fost folo­sită în diverse foru­muri, pagini web sau chiar în emi­siuni radio (îmi amin­tesc că Exarhu avea o ast­fel de rubrică pe la un post de radio). Sunt deci des­tul de mulţi aceia care o per­cep ca potri­vită nouă, româ­ni­lor. Sper să nu rămân mai pre­jos şi să‐mi aduc con­tri­bu­ţia per­so­nală la această arhivă naţio­nală a ori­gi­na­li­tă­ţii, une­ori şme­che­reşti, a româ­nu­lui.

Nu îmi pro­pun un scop anume, dar imbol­dul de a scrie e mai mare decât argu­men­ta­ţia logică. Aşa­dar, în buna tra­di­ţie româ­nească, hai­deţi să hai­dem!


Citește...


Evaluează...

Mulțumesc! Spune și altora despre articol.
 
Spune-mi, te rog, cum ți s-a părut articolul?
  • Interesant
  • Original
  • Amuzant
  • Plictisitor
  • Trist
  • Enervant

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu