Haideți să haidem

Cred cu tărie că, dacă ar tre­bui să alegem un slo­gan pen­tru români, sin­tagma "Haideţi să hai­dem" ar fi cel mai bun can­di­dat sau măcar între primele trei opţi­uni. În fiecare zi în jurul nos­tru se întâm­plă felu­rite lucruri aiu­ri­toare, lip­site de orice sens sau doar aparent ilog­ice, care te fac să te min­unezi de izvorul nese­cat de inven­tiv­i­tate ameste­cată cu prostie care există în români. Prob­a­bil că această bram­bu­re­ală orig­i­nală este resor­tul care mă împinge şi pe mine să încep acest blog, ca să notez din când în când obser­vaţi­ile şi comen­tari­ile mele despre ceea ce mi/ni se întâm­plă.

De‐a lun­gul tim­pu­lui sin­tagma "haideţi să hai­dem" a mai fost folosită în diverse foru­muri, pagini web sau chiar în emi­si­uni radio (îmi amintesc că Exarhu avea o ast­fel de rubrică pe la un post de radio). Sunt deci destul de mulţi aceia care o per­cep ca potriv­ită nouă, românilor. Sper să nu rămân mai pre­jos şi să‐mi aduc con­tribuţia per­son­ală la această arhivă naţion­ală a orig­i­nal­ităţii, une­ori şmechereşti, a românu­lui.

Nu îmi propun un scop anume, dar imboldul de a scrie e mai mare decât argu­men­taţia log­ică. Aşadar, în buna tradiţie românească, haideţi să hai­dem!


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu