La ce e bună defilarea

Dimi­neață tra­fi­cul în Bucu­rești a fost înfi­o­ră­tor. Coada la intra­rea în Bucu­rești înce­pea de pe la aero­port și con­ti­nua până la Piața Pre­sei Libere, unde șirul de mașini se prop­tea în acce­sul inter­zis de pe Kise­leff. Doi poli­țiști inepți pri­veau încur­că­tura gene­rală de mașini, cu șoferi dez­o­rien­tați, care nu știau pe unde să apuce și cum să‐și recal­cu­leze tra­seul zil­nic către ser­vici.

Nu pri­cep de ce tre­buie să defi­lăm de ziua Româ­niei. Sun­tem o țară pră­pă­dită, cu o armată pră­pă­dită, nu ajută pe nimeni dacă o dată pe an ne ungem tan­cu­rile cu ulei ca să nu scâr­țâie și le plim­băm pe sub Arcul de Tri­umf. Toată lumea cred că pri­cepe asta, dar anul ăsta avem ale­geri… uita­sem! Iată o oca­zie bună pen­tru dom­nul Ponta și Anto­ne­scu să își facă cam­pa­nie pe banii sta­tu­lui, în mod ofi­cial. Vor fi acolo, vor zâmbi fru­mos și ne vor spune că totul va fi bine dacă îi ale­gem pe ei. Noi știm toți că nimic nu va fi bine, dar ne pre­fa­cem și noi că îi cre­dem și îi vom vota ca să avem pe cine înjura în urmă­to­rii patru ani.

Deci, dacă tot tre­buie să zăn­gă­nim tablele blin­da­te­lor prin oraș, de ce dracu' tre­buie să facă repe­ti­ții în oraș? E chiar așa de greu să simu­leze într‐un poli­gon toată șoseaua Kise­leff, să facă un arc de tri­umf din lemn și să exer­seze acolo toată cara­ghi­o­șe­nia aia de defi­lare? E musai să vină în buri­cul ora­șu­lui ca să se pre­gă­tească? Le e frică că or să se rătă­cească cu tan­cu­rile și n‐or să nime­rească Arcul de Tri­umf? Care e logica?


Citește...


Evaluează...

Mulțumesc! Spune și altora despre articol.
 
Spune-mi, te rog, cum ți s-a părut articolul?
  • Interesant
  • Original
  • Amuzant
  • Plictisitor
  • Trist
  • Enervant

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


  1. Simona Vaida

    M‐a dis­trat copios con­clu­zia


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu