La ce e bună defilarea

Dimineață trafi­cul în București a fost înfioră­tor. Coada la intrarea în București înce­pea de pe la aero­port și con­tinua până la Piața Pre­sei Libere, unde șirul de mașini se proptea în acce­sul interzis de pe Kise­l­eff. Doi polițiști inepți priveau încur­că­tura gen­er­ală de mașini, cu șoferi dezori­en­tați, care nu știau pe unde să apuce și cum să‐și recal­culeze traseul zil­nic către ser­vici.

Nu pri­cep de ce tre­buie să defilăm de ziua României. Sun­tem o țară prăpădită, cu o armată prăpădită, nu ajută pe nimeni dacă o dată pe an ne ungem tan­curile cu ulei ca să nu scârțâie și le plim­băm pe sub Arcul de Tri­umf. Toată lumea cred că pri­cepe asta, dar anul ăsta avem alegeri… uitasem! Iată o ocazie bună pen­tru dom­nul Ponta și Antonescu să își facă cam­panie pe banii stat­u­lui, în mod ofi­cial. Vor fi acolo, vor zâmbi fru­mos și ne vor spune că totul va fi bine dacă îi alegem pe ei. Noi știm toți că nimic nu va fi bine, dar ne pref­acem și noi că îi cre­dem și îi vom vota ca să avem pe cine înjura în urmă­torii patru ani.

Deci, dacă tot tre­buie să zăngănim tablele blin­datelor prin oraș, de ce dracu' tre­buie să facă repetiții în oraș? E chiar așa de greu să simuleze într‐un poligon toată șoseaua Kise­l­eff, să facă un arc de tri­umf din lemn și să exerseze acolo toată caraghioșe­nia aia de defi­lare? E musai să vină în buricul orașu­lui ca să se pregătească? Le e frică că or să se rătăcească cu tan­curile și n‐or să nimerească Arcul de Tri­umf? Care e log­ica?


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


  1. Simona Vaida

    M‐a dis­trat copios con­cluzia


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu