Sănătate, că‑i mai bună decât toate

În sec­torul 4, la colegiul 8 pen­tru Senat, se înfruntă Dan Voiculescu și Iulian Cră­ciun. Primul nu are nevoie de prezentare — e Felix, e Varanul, e Antenis­tul. Celălalt e o per­soană cu hand­i­cap, un self-made man, despre care puteti afla infor­mații aici sau din­coace. Uitați de par­tidele pe care le reprez­intă, nu e rel­e­vant.

O scenă ruptă din cam­pa­nia Door2Door, pen­tru susținerea lui Iulian Cră­ciun. Dis­cuția se petrece într-un bloc din Berceni, pe lângă Piața Reșița.

- Săru'mana. Din partea lui Iulian Cră­ciun, can­di­dat pen­tru SENAT vă der­an­jăm, bla bla.…
— Aaah.… Să‑l mănânce mama.… Ce băiat destoinic și deștept! Păcat că e hand­i­ca­pat… Bravo lui că se zbate.
— Ne bucu­ram că ați auzit de el… 🙂  O să‑l votați pe 9 decem­brie?
— Aaaaa, l‑aș vota, dar nu pot, mânca-l-ar mama…
— De ce?!?
— Păi altcineva, nu spun cine, mi‑a dat ceva ca să îl votez.
— Da? Păi ce tre­abă are una cu alta? În cab­ina de vot nu vă vede nimeni când votați. Votați‑l pe Cră­ciun dacă vă place de el.
— Aaaa, nu. Nu pot, că mă vede CEL DE SUS!
— !?! Păi, nu v‑a văzut CEL DE SUS când ați primit șpaga? Atunci nu se pune?
— Nu e, maică, șpagă, e cadou. Și dacă îl votez pe dom­nul Iulian, data viitoare nu mai primesc nimic. Dar îi doresc lu' domnu' Iulian multă sănă­tate, că e mai bună decat toate! 🙂

Prob­lema esențială nu este fap­tul că pros­timea acceptă mită elec­torală. Ci fap­tul că votează hotărât cu mitu­itorii, indifer­ent de la ce par­tid vin, ca să fie sig­uri că vor mai primi și altă­dată. Apoi patru ani înjură guver­nul și par­la­men­tul. Și ciclul se reia. În mintea lor nu există nici o legă­tură între șpaga luată și viața pe care o duc. Iar pen­tru ceilalți, cei care suportă con­secințele votu­lui lor: sănă­tate, că e mai bună decât toate! Trăi­ască democrația!


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu