Poștașul sună de două ori

Greva recentă a poș­tașilor s‑a încheiat la fel de brusc cum a și început, dar cu o neaștep­tată notă de peni­bil, pe care protes­tatarii prob­a­bil că nu au anticipat‑o. Să reca­pit­ulăm: poș­tașii au intrat în grevă și au amenințat că nu duc pen­si­ile la 3,7 mil­ioane de pen­sion­ari, iar Ponta le‑a spus că trece pen­si­ile pe car­duri și reduce per­son­alul Poștei la jumă­tate. Drept pen­tru care gre­viștii și-au pus coada între picioare și s‑au întors la muncă. Acuma n‑aș vrea să speculez despre cât de mintoși sunt poș­tașii noștri, dar nu era oare ușor de antic­i­pat acest dezn­odământ?

Ce rețin eu din întreaga isto­rie este altceva: că guver­nul știe că poate plăti pen­si­ile mai sim­plu, mai sigur, mai rapid și mult mai ieftin, dar alege să păstreze metoda anacron­ică a numer­aru­lui plim­bat în geanta lui Gigi poș­tașu'. Iar poșta înreg­istrează pierderi pe care tre­buie să le acoperim noi, con­tribua­bilii buge­tu­lui de stat. Vi se pare că asta are sens și log­ică?

De ce sunt totuși mențin­uți poș­tașii? Păi dacă guver­nul îl trim­ite pe Gigi poș­tașu acasă tre­buie să‑i dea niște com­pen­satorii și pe urmă niște aju­tor de șomaj. Deci pe ter­men scurt nu scad com­plet chel­tu­ielile. Dar după ce se ter­mină și perioada de aju­tor de șomaj, urmează nis­cai alegeri. Și când ești la put­ere nu e bine să înmulțești numărul ălora care nu te prea au la suflet.

Până atunci poș­tașul sună ca de obi­cei de două ori.


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu