Ade­vă­rul e în­tot­dea­una pe un­deva pe la mij­loc. Pro­po­zi­ția asta am auzit‑o de ne­nu­mă­rate ori și pro­ba­bil la fel de des am spus‑o și eu. A ve­nit vre­mea să o mai enunț o dată în le­gă­tură cu bu­că­tă­ria: ches­ti­ile as­tea cu ve­ga­nis­mul nu‑s chiar com­plet tâm­pe­nii. N‑aș că­dea în pa­tima ve­ge­ta­ri­a­nis­mu­lui ex­trem, nu mă dezic de carne și brân­ze­turi, dar no­u­ta­tea pen­tru mine e că se pot uti­liza le­gume în forme crude ca să gă­tești me­niuri foarte gus­to­ase. În we­e­ken­dul ăsta am în­cer­cat câ­teva ches­tii și am fost foarte sur­prins ce mult mi-au plăcut.

Am în­ce­put cu niște fe­lii sub­țiri de do­v­le­cel crud. Car­men mi‑a po­ves­tit des­pre o ches­tie care se nu­mea la­sagna ve­ge­tală, fă­cută din do­v­le­cel, ro­șii si alte “chel­că­șo­zuri” (cum zice ea, când se alintă) ve­ge­tale. Am pre­luat ideea și am pus un strat de fe­lii fine de do­v­le­cel, peste care am pus sa­lată verde cu fe­lii de mo­z­za­re­lla, am arun­cat un bob de sare, o zeamă de lămâie și‑o du­șcă de ulei, iar dea­su­pra ro­șii în fe­lii rot­unde și par­mezan în fâ­șii translu­cide. Peste toate un praf de pi­per râș­nit proas­păt. A fost su­per gustos.

Seara am con­ti­nuat in­ves­ti­ga­ția și am tă­iat niște do­v­le­cel și morcov în fâ­șii lungi și sub­țiri, ca niște spa­ghetti, pe care le-am lă­sat să stea vreo două cea­suri in ulei cu bu­suioc și pu­țină lămâie. Am fă­cut un sos din ro­șii proas­pete, de­co­jite și to­cate mă­runt, ames­te­cate cu cim­bru, pă­tru­n­jel, sare, ar­dei iute și cu­bu­lețe de brânză. La spa­ghet­tele ve­ge­tale nu m‑am pu­tut ab­ține și am adă­u­gat și niște fâ­șii sub­țiri de ba­con. Peste toate am pus so­sul de ro­șii. Genial.

Con­clu­zia: de aia îmi place să gă­tesc, pen­tru că nici­o­dată nu poți să spui că știi tot, că ai aflat tot. Sti­lul raw ve­gan e o sursă de in­spi­ra­ție, chiar dacă pro­ba­bil n‑am să‑l îm­bră­ți­șez pe de­plin niciodată…


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.