Papașa Viktor

Voi ați băgat de seamă cât de maoțe­dunist devine cu tim­pul zâm­be­tul lui Ponta? Seamănă tot mai mult cu cel al lui Ili­escu de acum niște ani de zile, rân­je­tul ăla comu­nist menit să lin­iștească pen­sion­arele și să relax­eze pro­le­tariatul — ei sunt aici, au grijă de toate, nu tre­buie să ne batem noi căpșoarele pros­tuțe. În Româ­nia este nevoie de un tătuc atot­put­er­nic și atoateștiu­tor pe care oamenii să‑l știe aple­cat peste prob­lemele țării, zâm­bind cu stăpânirea de sine a celui care are lucrurile sub con­trol, câtă vreme ei învârt micii pe gră­tar și scot berea din frigider. Iar tătu­cul nu tre­buie doar să zâm­bească, ci din când în când să ne dea.

În rusă — acolo unde s‑a inven­tat tipul ăsta de lider — tătuc se spune papașa. Iar papașa Vik­tor a învățat mod­elul foarte bine. Zâm­bește cu toată fața, forțându-și colțurile gurii să atingă ure­chile. Apoi ne dă câte ceva, de pildă scu­tire de taxe la podul din Fetești. Ca să ne ducem la mare și să avem mai mulți bani de mici și bere. Iar noi nu tre­buie decât să râgâim feri­ciți și să votăm dis­ci­plinat.

Doamne, bine se mai trăiește în țara asta!


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


  1. Mitica Grigore

    corect

  2. Petrica Grigore

    Mai bine ne taxau acum cat e sezon. La iarna o sa treaca numai Mos Craciun see you a lui sanie. Acum nu au facut decat sa-si ascunda inca­pac­i­tatea de a opti­miza sis­temul de taxare.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu