12 oameni furioși

Cei pasion­ați de vână­toarea de iepuri au o ocazie unică de a face o par­tidă pe cin­ste: o insulă scoțiană are de exter­mi­nat prin împuș­care vreo 16.000 de iepuri. Pare-se că e nevoie urgentă de asta pen­tru că iepurii sunt cam șturlu­batici: provoacă alunecări de teren și dez­groapă oasele din cim­i­tire, drept pen­tru care locuitorii insulei sunt cam ner­voși. Acuma, dacă mă iau după fap­tul că pe insulă sunt doar 12 oameni, nu prea mi‑e clar câte cim­i­tire au ei pe-acolo.

Îmi pare rău de bietii iepuri, dar insula are doar vreo 10 km2, din care o bună parte sunt mai mult pietroaie, după cum se vede prin poze, deci den­si­tatea iepurimii e într-adevăr cam mare. Cică locuitorii mănâncă de zor plăcintă de iepure, dar până dau gata cei 1.333 de iepuri care revin fiecărei per­soane s‑ar putea să ia ceva timp, mai ales că iepurii se înmulțesc ca… iepurii. :))

Revenind la un ton serios, între­barea pe care ar tre­bui să și‑o pună toți cei de acolo este: cum s‑a ajuns la situ­ația asta? Iepurii au fost col­o­nizați? Acum vreo 7–8 ani au mai avut o prob­lemă majoră cu șobolanii, col­o­nizați din greșeală, care ajunseseră la 10.000 de exem­plare și amenințau să dis­trugă pop­u­lați­ile de păsări de pe insulă. Și uite așa ne dăm seama că de fiecare dată când ne băgăm nasul în echili­brele nat­u­rale iese prost.


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


  1. Alice

    pozele din miniblog ies din pag­ina si se supra­pun peste arhiva arti­cole.

    • Sorin Sfirlogea

      Ce browser folos­esti? Eu am tes­tat cu Chrome, Fire­fox și IE și merge per­fect.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu