12 oameni furioși

Cei pasio­nați de vână­toa­rea de iepuri au o oca­zie unică de a face o par­tidă pe cin­ste: o insulă sco­ți­ană are de exter­mi­nat prin împuș­care vreo 16.000 de iepuri. Pare‐se că e nevoie urgentă de asta pen­tru că iepu­rii sunt cam ștur­lu­ba­tici: pro­voacă alu­ne­cări de teren și dezgroapă oasele din cimi­tire, drept pen­tru care locu­i­to­rii insu­lei sunt cam ner­voși. Acuma, dacă mă iau după fap­tul că pe insulă sunt doar 12 oameni, nu prea mi‐e clar câte cimi­tire au ei pe‐acolo.

Îmi pare rău de bie­tii iepuri, dar insula are doar vreo 10 km2, din care o bună parte sunt mai mult pie­troaie, după cum se vede prin poze, deci den­si­ta­tea iepu­ri­mii e într‐adevăr cam mare. Cică locu­i­to­rii mănâncă de zor plă­cintă de iepure, dar până dau gata cei 1.333 de iepuri care revin fie­că­rei per­soane s‐ar putea să ia ceva timp, mai ales că iepu­rii se înmul­țesc ca… iepu­rii. :))

Reve­nind la un ton serios, între­ba­rea pe care ar tre­bui să și‐o pună toți cei de acolo este: cum s‐a ajuns la situ­a­ția asta? Iepu­rii au fost colo­ni­zați? Acum vreo 7–8 ani au mai avut o pro­blemă majoră cu șobo­la­nii, colo­ni­zați din gre­șe­ală, care ajun­se­seră la 10.000 de exem­plare și ame­nin­țau să dis­trugă popu­la­ți­ile de păsări de pe insulă. Și uite așa ne dăm seama că de fie­care dată când ne băgăm nasul în echi­li­brele natu­rale iese prost.


Citește...


Evaluează...

Mulțumesc! Spune și altora despre articol.
 
Spune-mi, te rog, cum ți s-a părut articolul?
 • Interesant
 • Original
 • Amuzant
 • Plictisitor
 • Trist
 • Enervant

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


 1. Alice

  pozele din mini­blog ies din pagina si se supra­pun peste arhiva arti­cole.

  • Sorin Sfirlogea

   Ce brow­ser folo­sesti? Eu am tes­tat cu Chrome, Fire­fox și IE și merge per­fect.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu