Cum faci anvelopa profitabilă

E sâm­bătă dimi­neață și dom­nul Nelu a ajuns la sala de fit­ness. A intrat în ves­ti­a­rul băr­ba­ți­lor, salu­tând afa­bil pe cei­lalți din încă­pere, apoi s‐a pri­vit înde­lung într‐una din oglinzi. Dom­nul Nelu are vreo patru­zeci de ani, dar se ține bine, e un băr­bat suplu, n‐are burtă, doar părul gri­zo­nat și ridu­rile de la col­țu­rile ochi­lor îi tră­dează vâr­sta.

Toc­mai când se așează și începe să‐și scoată echi­pa­men­tul din geanta sport, îi sună tele­fo­nul.

- Să tră­iești Sil­vi­ule! Ia zi, mă! Cum? O sin­gură anve­lopă? S‐o livrezi toc­mai la 1 Decem­brie? Cine dracu' te tri­mite acolo? Cine? George? Lasă că vor­besc eu cu el. Stai pe loc, nu te miști nică­ieri, ai auzit? Hai, să tră­iești.

Închide tele­fo­nul și bosco­ro­dește cu voce tare, cău­tând în jur pe cineva căruia să‐i împăr­tă­șească nemul­țu­mi­rea:

- Incre­di­bil, dom'ne, incre­di­bil. Nu poți să lași afa­ce­rea din mână nici o clipă. Cum o lași, cum fac tâm­pe­nii.

Între timp ape­lează pe cineva, care răs­punde.

- Alo! Care bună dimi­neața, bă George? Care bună dimi­neața? Cine îl tri­mite pe Sil­viu la dracu'n praz­nic cu o anve­lopă? Și ce dacă a coman­dat cli­en­tul pe site? Mă cac în comandă, bă, tu nu te gân­dești că nu ren­tează să bați 100 de kilo­me­tri pen­tru o anve­lopă? Ai făcut un cal­cul? Da, bă, tu nu știi cos­tu­rile de trans­port că nu trebe să știi tu toată con­ta­bi­li­ta­tea mea, da' pe tine nu te duce capu' că nu ren­tează?

George încearcă să se scuze, fără suc­ces.

- Bă, voi vă gân­diți de unde vă vin sala­ri­ile? Crezi că pică din cer? Mai vrei și să te plă­tesc mai mult decât pe șoferi… păi de ce să te plă­tesc, bă? Că dacă nu am eu grijă să pun șofe­rii să mă sune îna­inte de orice livrare, uite ce tâm­pe­nii faceți! Da, da, lasă scu­zele, ascultă aici: pui mâna pe tele­fon și suni cli­en­tul și‐l întrebi dacă nu vrea să aștepte până luni când mai avem livrări în zonă. Ai înțe­les? Și dacă zice că nu…

Dom­nul Nelu ezită.

- Știi ce, îl bag în pizda mă‐sii cu anve­lopa lui. Îi zici că n‐o livrăm, ai înțe­les?

George con­firmă supus că a pri­ce­put instruc­țiu­nile.

- Hai, puneți mâna și faceți treabă ca lumea. Salut, salut.

Dom­nul Nelu e mul­țu­mit. A mai rezol­vat o pro­blemă. Ia din nou tele­fo­nul și sună șofe­rul.

- Alo, Sil­vi­ule tată… uite cum faci: te duci la bou' ăla de George și vezi că i‐am zis ce să facă. Dacă nu vrea cli­en­tul să amâne livra­rea pe luni, anu­lăm comanda că nu plim­băm marfa până la dracu' cu cărți, mă‐nțelegi? Așa, tată!

Sil­viu îi spune ceva, dom­nul Nelu ascultă atent.

- Aaa, ai tu niște treabă la 1 Decem­brie? Ce treabă ai? Să‐i cari porum­bul lu' soacră‐ta? Bă, da' să nu încarci prea mult la o cursă că rupi mașina, auzi? Da. Păi, da, îi zici lu George că ți‐am dat eu ordin să livrezi anve­lopa și dacă nu te crede să mă sune, să mă mai deran­jeze o dată, că să vezi ce‐i dau eu lui… Nu, nu‐i zici de porumb, nu trebe să le știe el pe toate… Hai să tră­iești!

Dom­nul Nelu ne pri­vește satis­fă­cut:

- Cum căcatu' meu să faci treabă cu toți tâm­pi­ții, dom'ne? Noroc cu șofe­rii ăștia că‐s băieți de ispravă, că dădeam de mult fali­ment.Evaluează...

Mulțumesc! Spune și altora despre articol.
 
Spune-mi, te rog, cum ți s-a părut articolul?
 • Interesant
 • Original
 • Amuzant
 • Plictisitor
 • Trist
 • Enervant

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


 1. Alice

  Bine ca ii imbo­ga­tesc pe astia de la voda­fone cu modul lor de a face busi­ness. Mai bine ada­uga taxa supli­men­tara de livrare pt comenzi mai mici de x cau­ciu­curi si/sau de zona si ter­mina bal­ciul. Si‐si tinea si caca­tii acasa.

  • daniel lupu

   Exista abo­na­mente de grup. Poti vorbi cat vrei. Si ce vrei. Cat des­pre busi­ness si des­pre nive­lul celor care‐l fac…


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu