Cum faci anvelopa profitabilă

E sâm­bătă dimineață și dom­nul Nelu a ajuns la sala de fit­ness. A intrat în ves­tiarul băr­baților, salutând afa­bil pe ceilalți din încăpere, apoi s‑a privit îndelung într-una din oglinzi. Dom­nul Nelu are vreo patruzeci de ani, dar se ține bine, e un băr­bat suplu, n‑are burtă, doar părul gri­zonat și ridurile de la colțurile ochilor îi trădează vârsta.

Toc­mai când se așează și începe să-și scoată echipa­men­tul din geanta sport, îi sună tele­fonul.

- Să trăiești Sil­vi­ule! Ia zi, mă! Cum? O sin­gură anvelopă? S‑o livrezi toc­mai la 1 Decem­brie? Cine dracu' te trim­ite acolo? Cine? George? Lasă că vorbesc eu cu el. Stai pe loc, nu te miști nicăieri, ai auzit? Hai, să trăiești.

Închide tele­fonul și boscorodește cu voce tare, căutând în jur pe cineva căruia să‑i împărtășească nemulțu­mirea:

- Incred­i­bil, dom'ne, incred­i­bil. Nu poți să lași afac­erea din mână nici o clipă. Cum o lași, cum fac tâm­penii.

Între timp ape­lează pe cineva, care răspunde.

- Alo! Care bună dimineața, bă George? Care bună dimineața? Cine îl trim­ite pe Sil­viu la dracu'n praznic cu o anvelopă? Și ce dacă a coman­dat clien­tul pe site? Mă cac în comandă, bă, tu nu te gân­dești că nu rentează să bați 100 de kilo­metri pen­tru o anvelopă? Ai făcut un cal­cul? Da, bă, tu nu știi cos­turile de trans­port că nu trebe să știi tu toată con­tabil­i­tatea mea, da' pe tine nu te duce capu' că nu rentează?

George încearcă să se scuze, fără suc­ces.

- Bă, voi vă gândiți de unde vă vin salari­ile? Crezi că pică din cer? Mai vrei și să te plătesc mai mult decât pe șoferi… păi de ce să te plătesc, bă? Că dacă nu am eu grijă să pun șoferii să mă sune înainte de orice livrare, uite ce tâm­penii faceți! Da, da, lasă scuzele, ascultă aici: pui mâna pe tele­fon și suni clien­tul și‑l întrebi dacă nu vrea să aștepte până luni când mai avem livrări în zonă. Ai înțe­les? Și dacă zice că nu…

Dom­nul Nelu ezită.

- Știi ce, îl bag în pizda mă-sii cu anvelopa lui. Îi zici că n‑o livrăm, ai înțe­les?

George con­firmă supus că a pri­ceput instrucți­u­nile.

- Hai, puneți mâna și faceți tre­abă ca lumea. Salut, salut.

Dom­nul Nelu e mulțu­mit. A mai rezol­vat o prob­lemă. Ia din nou tele­fonul și sună șoferul.

- Alo, Sil­vi­ule tată… uite cum faci: te duci la bou' ăla de George și vezi că i‑am zis ce să facă. Dacă nu vrea clien­tul să amâne livrarea pe luni, anulăm comanda că nu plim­băm marfa până la dracu' cu cărți, mă-nțelegi? Așa, tată!

Sil­viu îi spune ceva, dom­nul Nelu ascultă atent.

- Aaa, ai tu niște tre­abă la 1 Decem­brie? Ce tre­abă ai? Să‑i cari porum­bul lu' soacră-ta? Bă, da' să nu încarci prea mult la o cursă că rupi mașina, auzi? Da. Păi, da, îi zici lu George că ți-am dat eu ordin să livrezi anvelopa și dacă nu te crede să mă sune, să mă mai der­an­jeze o dată, că să vezi ce‑i dau eu lui… Nu, nu‑i zici de porumb, nu trebe să le știe el pe toate… Hai să trăiești!

Dom­nul Nelu ne privește sat­is­fă­cut:

- Cum căcatu' meu să faci tre­abă cu toți tâmpiții, dom'ne? Noroc cu șoferii ăștia că‑s băieți de ispravă, că dădeam de mult fal­i­ment.


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


  1. Alice

    Bine ca ii imbo­gatesc pe astia de la voda­fone cu modul lor de a face busi­ness. Mai bine adauga taxa supli­men­tara de livrare pt comenzi mai mici de x cau­ci­u­curi si/sau de zona si ter­mina bal­ciul. Si-si tinea si cacatii acasa.

    • daniel lupu

      Exista abona­mente de grup. Poti vorbi cat vrei. Si ce vrei. Cat despre busi­ness si despre nivelul celor care‑l fac…


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu