E sâm­bătă di­mi­neață și dom­nul Nelu a ajuns la sala de fi­t­ness. A in­trat în ves­ti­a­rul băr­ba­ți­lor, sa­lu­tând afa­bil pe cei­lalți din în­că­pere, apoi s‑a pri­vit în­de­lung într-una din oglinzi. Dom­nul Nelu are vreo pa­tru­zeci de ani, dar se ține bine, e un băr­bat su­plu, n‑are bu­rtă, doar pă­rul gri­zo­nat și ri­du­rile de la col­țu­rile ochi­lor îi tră­dează vârsta.

Toc­mai când se așează și în­cepe să-și scoată echi­pa­men­tul din geanta sport, îi sună telefonul.

- Să tră­iești Sil­vi­ule! Ia zi, mă! Cum? O sin­gură an­ve­lopă? S‑o li­vrezi toc­mai la 1 De­cem­brie? Cine dracu’ te tri­mite acolo? Cine? Ge­orge? Lasă că vor­besc eu cu el. Stai pe loc, nu te miști ni­că­ieri, ai au­zit? Hai, să trăiești.

În­chide te­le­fo­nul și bo­sco­ro­dește cu voce tare, că­u­tând în jur pe ci­neva că­ruia să‑i îm­păr­tă­șească nemulțumirea:

- In­cre­di­bil, do­m’ne, in­cre­di­bil. Nu poți să lași afa­ce­rea din mână nici o clipă. Cum o lași, cum fac tâmpenii.

În­tre timp ape­lează pe ci­neva, care răspunde.

- Alo! Care bună di­mi­neața, bă Ge­orge? Care bună di­mi­neața? Cine îl tri­mite pe Sil­viu la dra­cu’n praz­nic cu o an­ve­lopă? Și ce dacă a co­man­dat cli­en­tul pe site? Mă cac în co­mandă, bă, tu nu te gân­dești că nu ren­tează să bați 100 de ki­lo­me­tri pen­tru o an­ve­lopă? Ai fă­cut un cal­cul? Da, bă, tu nu știi cos­tu­rile de trans­port că nu trebe să știi tu toată con­ta­bi­li­ta­tea mea, da’ pe tine nu te duce capu’ că nu rentează?

Ge­orge în­cearcă să se scuze, fără succes.

- Bă, voi vă gân­diți de unde vă vin sa­la­ri­ile? Crezi că pică din cer? Mai vrei și să te plă­tesc mai mult de­cât pe șo­feri… păi de ce să te plă­tesc, bă? Că dacă nu am eu grijă să pun șo­fe­rii să mă sune îna­inte de orice li­vrare, uite ce tâm­pe­nii fa­ceți! Da, da, lasă scu­zele, as­cultă aici: pui mâna pe te­le­fon și suni cli­en­tul și‑l în­trebi dacă nu vrea să aș­tepte până luni când mai avem li­vrări în zonă. Ai în­țe­les? Și dacă zice că nu…

Dom­nul Nelu ezită.

- Știi ce, îl bag în pizda mă-sii cu an­ve­lopa lui. Îi zici că n‑o li­vrăm, ai înțeles?

Ge­orge con­firmă su­pus că a pri­ce­put instrucțiunile.

- Hai, pu­neți mâna și fa­ceți treabă ca lu­mea. Sa­lut, salut.

Dom­nul Nelu e mul­țu­mit. A mai re­zol­vat o pro­blemă. Ia din nou te­le­fo­nul și sună șoferul.

- Alo, Sil­vi­ule tată… uite cum faci: te duci la bou’ ăla de Ge­orge și vezi că i‑am zis ce să facă. Dacă nu vrea cli­en­tul să amâne li­vra­rea pe luni, anu­lăm co­manda că nu plim­băm marfa până la dracu’ cu cărți, mă-nțe­legi? Așa, tată!

Sil­viu îi spune ceva, dom­nul Nelu as­cultă atent.

- Aaa, ai tu niște treabă la 1 De­cem­brie? Ce treabă ai? Să‑i cari po­rum­bul lu’ soa­cră-ta? Bă, da’ să nu în­carci prea mult la o cursă că rupi ma­șina, auzi? Da. Păi, da, îi zici lu Ge­orge că ți-am dat eu or­din să li­vrezi an­ve­lopa și dacă nu te crede să mă sune, să mă mai de­ran­jeze o dată, că să vezi ce‑i dau eu lui… Nu, nu‑i zici de po­rumb, nu trebe să le știe el pe toate… Hai să trăiești!

Dom­nul Nelu ne pri­vește satisfăcut:

- Cum căcatu’ meu să faci treabă cu toți tâm­pi­ții, do­m’ne? No­roc cu șo­fe­rii ăș­tia că‑s bă­ieți de is­pravă, că dă­deam de mult faliment.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Alice

    Bine ca ii im­bo­ga­tesc pe as­tia de la vo­da­fone cu mo­dul lor de a face bu­si­ness. Mai bine ada­uga taxa su­pli­men­tara de li­vrare pt co­menzi mai mici de x cau­ciu­curi si/sau de zona si ter­mina bal­ciul. Si-si ti­nea si ca­ca­tii acasa.

    • daniel lupu

      Exista abo­na­mente de grup. Poti vorbi cat vrei. Si ce vrei. Cat des­pre bu­si­ness si des­pre nive­lul ce­lor care‑l fac…


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.