Model de hipster olandez

Oare românii ar fi de acord să renunțe la autom­bil în favoarea bici­cletelor? Să pre­supunem prin absurd că s‐ar remod­ela trafi­cul ast­fel încât să se poată cir­cula cu bici­clete, ca în Ams­ter­dam. Ar accepta bucureșteanul să renunțe la auto­mo­bil, realizarea sa cea mai de preț, în favoarea unei vieți mai sănă­toase, a unui oraș mai puțin poluat? Mă îndoi­esc. Iar ăla care și‐ar dori asta ar fi pre­cis etichetat drept hip­ster cor­po­ratist.


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


 1. daniel lupu

  Numerosi bucuresteni n‐ar renunta la masina. E vorba de cat­e­go­ria pro­pri­etar de masina foarte scumpa care locuieste la bloc, even­tual intr‐o gar­son­iera. Viata lui e masina. Fara masina e doar un cetatean de la bloc. Despre ce bici­cleta vor­bim?

  • daniel lupu

   Cand spuneam "Despre ce bici­cleta vor­bim?", de fapt, intre­bam retoric. Am vrut sa spun ca in cazul unor indi­vizi pen­tru care masina e totul, subiec­tul "mers pe bici­cleta in Bucuresti" este de nein­te­les.

 2. Alice

  Sunt cu un proiect in UK. Ma trezesc dimineata devreme, ca si in RO, doar ca aici imi beau cafeau uitandu‐ma pe geam la mare, la bici­clisti si la aler­ga­tori. Cei drept au si unde: au pista de bici­clete, iar faleza larga e a pietonilor si aler­ga­to­rilor.
  Basca, in RO a devenit sport national sa vorbesti vre­mea de rau, fie ca‐i clad, fie ca‐i frig. Aici, daca nu e fur­tuna, orice vreme e buna, ploaie, vant, nu con­teaza, un tri­cou, o geaca sub­tire imper­me­abila, chiloti (majori­tatea poarta pan­taloni scurti/pana la genunchi) si pe bicla sau la aler­gat. Noi, romanii, am facut cerere la admin­is­tra­tia cladirii sa mod­i­fice aerul con­di­tionat in coltul nos­tru, ca ne trage: curent, curent.
  Totul e cen­tral­izat, nu e niciun buton acce­si­bil, iar ei stau cu aerul con­di­tionat por­nit pe rece toata ziua.

  • daniel lupu

   Daca am inte­les eu bine, ai o anu­mita admi­ratie pen­tru local­nici. In acest caz, logic ar fi sa nu te incluzi la cat­e­go­ria "noi romanii…current, cur­rent". I‐a ati­tu­dine si spune‐le colegilor romani ca‐i tim­pul sa invete ceva.
   Par­erea mea 😉

   • daniel lupu

    Erata: Ia :)) ati­tu­dine…


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu