Model de hipster olandez

Oare româ­nii ar fi de acord să renunțe la autom­bil în favoa­rea bici­cle­te­lor? Să pre­su­pu­nem prin absurd că s‐ar remo­dela tra­fi­cul ast­fel încât să se poată cir­cula cu bici­clete, ca în Amster­dam. Ar accepta bucu­reș­tea­nul să renunțe la auto­mo­bil, rea­li­za­rea sa cea mai de preț, în favoa­rea unei vieți mai sănă­toase, a unui oraș mai puțin poluat? Mă îndo­iesc. Iar ăla care și‐ar dori asta ar fi pre­cis eti­che­tat drept hip­s­ter cor­po­ra­tist.


Citește...


Evaluează...

Mulțumesc! Spune și altora despre articol.
 
Spune-mi, te rog, cum ți s-a părut articolul?
 • Interesant
 • Original
 • Amuzant
 • Plictisitor
 • Trist
 • Enervant

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


 1. daniel lupu

  Nume­rosi bucu­res­teni n‐ar renunta la masina. E vorba de cate­go­ria pro­pri­e­tar de masina foarte scumpa care locu­ieste la bloc, even­tual intr‐o gar­so­niera. Viata lui e masina. Fara masina e doar un ceta­tean de la bloc. Des­pre ce bici­cleta vor­bim?

  • daniel lupu

   Cand spu­neam "Des­pre ce bici­cleta vor­bim?", de fapt, intre­bam retoric. Am vrut sa spun ca in cazul unor indi­vizi pen­tru care masina e totul, subiec­tul "mers pe bici­cleta in Bucu­resti" este de nein­te­les.

 2. Alice

  Sunt cu un pro­iect in UK. Ma tre­zesc dimi­ne­ata devreme, ca si in RO, doar ca aici imi beau cafeau uitandu‐ma pe geam la mare, la bici­clisti si la aler­ga­tori. Cei drept au si unde: au pista de bici­clete, iar faleza larga e a pie­to­ni­lor si aler­ga­to­ri­lor.
  Basca, in RO a deve­nit sport natio­nal sa vor­besti vre­mea de rau, fie ca‐i clad, fie ca‐i frig. Aici, daca nu e furt­una, orice vreme e buna, ploaie, vant, nu con­teaza, un tri­cou, o geaca sub­tire imper­mea­bila, chi­loti (majo­ri­ta­tea poarta pan­ta­loni scurti/pana la genunchi) si pe bicla sau la aler­gat. Noi, roma­nii, am facut cerere la admi­nis­tra­tia cla­di­rii sa modi­fice aerul con­di­tio­nat in col­tul nos­tru, ca ne trage: curent, curent.
  Totul e cen­tra­li­zat, nu e niciun buton acce­si­bil, iar ei stau cu aerul con­di­tio­nat por­nit pe rece toata ziua.

  • daniel lupu

   Daca am inte­les eu bine, ai o anu­mita admi­ra­tie pen­tru local­nici. In acest caz, logic ar fi sa nu te incluzi la cate­go­ria "noi romanii…current, cur­rent". I‐a ati­tu­dine si spune‐le cole­gi­lor romani ca‐i tim­pul sa invete ceva.
   Pare­rea mea 😉

   • daniel lupu

    Erata: Ia :)) ati­tu­dine…


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu