După ie­și­rile mă­gă­rești ale pur­tă­to­ru­lui său de cu­vânt, Vic­tor Ponta nu simte ne­voia nici unei co­rec­ții pu­blice. În fond el n‑a zis ni­mic și avem pro­bleme mai im­por­tante acum de­cât să co­men­tăm niște ex­pri­mări pu­blice, nu‑i așa? Uite, a ve­nit dom’ Keqi­ang de la Bei­jing și avem de dis­cu­tat im­por­tu­rile de ali­fie chi­ne­zească, o un­soare ne­mai­po­me­nit de bună pen­tru fe­lu­rite re­u­ma­tisme, iar dacă ci­neva e sen­si­bil la lim­baj poate să-și dea sub nas cu un un pic de un­gu­ent de-ăsta cam­fo­rat și nu mai simte mi­ro­su­rile care ies din pa­la­tul Vic­to­ria. Iar la urma ur­mei e o lo­vi­tură dată lui Bă­sescu, ceea ce pică in­tot­dea­una foarte bine in­di­fe­rent de cine și cum o dă.

Es­timp dom­nul Zgo­nea se po­zi­țio­nează ca un lord bri­ta­nic — el nu va vorbi nici­o­dată așa, pen­tru că este eu­ro­pean ci­vi­li­zat — afe­rim, coane Va­le­riu! An­to­ne­scu nu se lasă mai pre­jos, arun­când o iro­nie la adresa lui Pa­lada și a ma­ne­vre­lor cu son­daje mă­slu­ite pen­tru care este deja cu­nos­cut CCSB, fos­tul său loc de muncă. Doar PDL tace mâlc. Nu cred că mo­ti­vul este că le-ar place cum s‑a ex­pri­mat pur­tă­to­rul de cu­vânt al gu­ver­nu­lui, ci dintr-un cal­cul mai prag­ma­tic.  În stră­da­nia sa de a des­părți ima­gi­nea par­ti­du­lui de cea a lui Bă­sescu, Blaga evită orice ati­tu­dine care i‑ar pu­tea plasa în apă­ră­tori ai aces­tuia. Chiar dacă asta în­seamnă să pară un ma­gar in­di­fe­rent la igiena dis­cur­su­lui pu­blic din po­li­tica românească.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Anonymous

    In­tre oa­meni de ti­pul aces­tui mi­cut Pa­lada si ac­ti­visti ne­e­du­cati din anii 50 nu‑i de­cat o di­fe­renta de stu­dii. Si asta nu il face pe Pa­lada su­pe­rior ci doar mai pe­ri­cu­los. In rest, mi­ze­ri­ile care le-au ie­sit pe gura ina­in­ta­si­lor si ac­tu­a­li­lor sunt din ace­lasi re­gis­tru: ma­nie pro­le­tara, atac la per­soana, de­ni­grare in­fecta, ma­ni­pu­la­rea prostilor.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.