De sărbători stăm acasă

Eu unul nu m‑aș grăbi să afirm că invazia de români către Marea Bri­tanie a fost doar o gogoriță politi­cian­istă. Poate că da, poate că nu. Cert e că pro­bele de până acum nu sunt con­clu­dente. Că pe 1 ian­uarie nu erau pline aero­por­turile de ai noștri nu spune — din punc­tul meu de vedere — nimic. Și am două argu­mente pen­tru asta.

Primul e că în Româ­nia nimeni nu mișcă nimic din Ajunul Cră­ci­unului până după sfân­tul Ion. Românul roade coast­ele de porc făcute pe gră­tar, încălzește săr­măluțele și le gar­nisește cu smân­tână și degustă caltaboșul și toba. Toate stro­pite cu țuică și vin. E Cră­ci­unul, apoi e sfântu' Ște­fan, pe urmă Rev­e­lionu', sfântu Vasile, Boboteaza și sfântu' Ion.

Al doilea argu­ment e că de-abia după ce se trezește din aburii săr­bă­to­rilor românul se apucă de tre­abă. Nu ne stă în obișn­uință să gândim lucrurile din timp, improviza­ția ne este mai îndemânoasă întot­deauna. Cei care se vor fi aștep­tat să vadă români cu bilete de avion luate din timp, gata să‑i invadeze pe bri­tanici din prima zi a anu­lui, nu știu nimic despre spir­i­tul româ­nesc. Noi nu plan­i­ficăm, noi ne des­cur­căm.


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


  1. Anonymous

    In com­pletarea comen­tar­i­u­lui facut de Alin: Si cine vrea sa mearga sa fure in strainatate e deja acolo :))


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu