De sărbători stăm acasă

Eu unul nu m‐aș grăbi să afirm că inva­zia de români către Marea Bri­ta­nie a fost doar o gogo­riță poli­ti­ci­a­nistă. Poate că da, poate că nu. Cert e că pro­bele de până acum nu sunt con­clu­dente. Că pe 1 ianu­a­rie nu erau pline aero­por­tu­rile de ai noș­tri nu spune – din punc­tul meu de vedere – nimic. Și am două argu­mente pen­tru asta.

Pri­mul e că în Româ­nia nimeni nu mișcă nimic din Aju­nul Cră­ci­u­nu­lui până după sfân­tul Ion. Româ­nul roade coas­tele de porc făcute pe gră­tar, încă­l­zește săr­mă­lu­țele și le gar­ni­sește cu smân­tână și degustă cal­ta­bo­șul și toba. Toate stro­pite cu țuică și vin. E Cră­ci­u­nul, apoi e sfântu' Ște­fan, pe urmă Reve­li­onu', sfântu Vasile, Bobo­teaza și sfântu' Ion.

Al doi­lea argu­ment e că de‐abia după ce se tre­zește din abu­rii săr­bă­to­ri­lor româ­nul se apucă de treabă. Nu ne stă în obiș­nu­ință să gân­dim lucru­rile din timp, impro­vi­za­ția ne este mai îndemâ­noasă întot­dea­una. Cei care se vor fi aștep­tat să vadă români cu bilete de avion luate din timp, gata să‐i inva­deze pe bri­ta­nici din prima zi a anu­lui, nu știu nimic des­pre spi­ri­tul româ­nesc. Noi nu pla­ni­fi­căm, noi ne des­cur­căm.Evaluează...

Mulțumesc! Spune și altora despre articol.
 
Spune-mi, te rog, cum ți s-a părut articolul?
  • Interesant
  • Original
  • Amuzant
  • Plictisitor
  • Trist
  • Enervant

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


  1. Anonymous

    In com­ple­ta­rea comen­ta­ri­u­lui facut de Alin: Si cine vrea sa mearga sa fure in strai­na­tate e deja acolo :))


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu