Divorțul cu lăutari

Gata și cu familia uselistă, au pus‑o de divorț. Despărțirea se con­sumă pub­lic prin presă, cu lău­tari, înjură­turi și șuturi în fund, în dul­cele stil româ­nesc. Par­ta­jul are să înceapă nițel mai încolo, după ce lib­er­alii o să-și mute boar­fele de la guvern, deo­cam­dată ambele părți sunt pre­ocu­pate să demostreze că celălalt e de vină, ca și cum asta ar schimba în vreun fel datele prob­le­mei.

Antonescu se pref­ace că mai așteaptă până luni, în real­i­tate nu face decât să‑i dea timp lui Ponta să se regru­peze, să caute spri­jin pen­tru un nou guvern. Rămâne de văzut dacă UDMR a devenit atât de jegos încât acceptă să se aso­cieze cu mafia pesedistă, doar pen­tru că i s‑ar promite ceva favoruri cu iz de autonomie pe cri­terii etnice. Baciul Ili­escu se min­unează că s‑au cer­tat câr­lanii Ponta și Antonescu, de parcă n‑ar ști că tot con­flic­tul a fost orches­trat de măgarii bătrâni din turma pesedistă.

Vin vre­muri nasoale. Dacă Ponta reușește să încro­pească un nou guvern, chiar și cu o susținere frag­ilă, vor urma con­secințe urâte. Impozit pro­gre­siv, taxe mărite, hahalera de Oprescu președ­inte și tem­belul de Ponta pre­mier. Corupție la cote mari, răceală din partea UE și recon­sid­er­area partene­r­i­atelor eco­nom­ice și mil­itare cu SUA. Cam așa arată sce­nar­iul meu cel mai sum­bru.

Până una-alta, să vedem ce miniștri se propun pen­tru porto­foli­ile ce vor elib­er­ate de lib­er­ali. Prima veste sună promiță­tor: Grap­ini la Finanțe. Cum dracu' i‑ar putea trece unui om nor­mal prin cap s‑o pună pe agra­mata aia în așa o funcție?


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu