Știu pe ci­neva care a tre­cut prin iad, din care sper să fi par­curs cea mai mare parte a lui și să se afle acum aproape de par­tea cea­laltă, acolo unde soa­rele încă mai stră­lu­cește cu un rost în zo­rii fi­e­că­rei di­mi­neți. Știu pe ci­neva care acum e plin de iu­bire și com­pa­siune că­tre cei­lalți pen­tru că a tre­cut prin ini­ma­gi­na­bile în­cer­cări, față în față cu moar­tea, deci știe cât de pre­ți­oase sunt lu­cru­rile sim­ple pe care, atunci când ni­mic nu ne ame­nință, le cre­dem de la sine în­țe­lese. Știu pe ci­neva care se bu­cură de fi­e­care zi ca de un dar, fără să con­teze cine i l‑a fă­cut: des­ti­nul, me­di­cina, pro­pria pu­tere de a răz­bate. Une­ori nu e im­por­tant să știi cui să fii re­cu­nos­că­tor. Une­ori tre­buie doar să te bu­curi de da­ru­rile ce ți se dau.

Știu pe ci­neva care n‑a fost în­tot­dea­una la fel de ge­ne­ros cu cei­lalți. Pe când se cre­dea în pu­tere a fost per­fid, a fost ego­ist. Știu asta pen­tru că eu în­sumi am fost ținta ră­u­tă­ți­lor aces­tui ci­neva, fără să fi pro­vo­cat în vreun fel ati­tu­di­nea asta — nu e o pă­rere, e un fapt, nici nu pu­team să‑i ca­u­zez vreun rău. Nu‑i port pică, am su­pra­vie­țuit. Am câ­teva ci­ca­trici, dar n‑au fost nici pri­mele, nu vor fi nici ul­ti­mele. Îmi pare rău că trece prin atât de mari gre­u­tăți. Și-mi pare și mai rău că tre­buie să fim lo­viți de ne­no­ro­ciri ca să în­țe­le­gem că ră­u­ta­tea nu e un mod de viață.

Știu pe ci­neva care pro­ba­bil și-ar trăi alt­fel viața dacă ar putea‑o lua de la în­ce­put. Știu pe ci­neva care cred că are re­mu­ș­cări pen­tru cum s‑a pur­tat cu al­ții. Știu pe ci­neva că­ruia tre­buie să‑i mul­țu­mesc pen­tru că îmi arată cum n‑ar tre­bui să greșesc.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.