Deranj la Moscova

La Moscova începe să se lase cu der­anj. Cică vreo cin­cizeci de mii de rusi au man­i­fe­s­tat împotriva inter­venției în Ucraina — asta e o par­tic­i­pare care anunță că vor mai urma si altele de acest gen. O fi el pop­u­lar Putin, dar ucrainenii sunt văzuți ca niste frați de către ruși — să tragi în ei nu e ceva cu care ar fi prea mulți de acord. Dar prob­a­bil nu ăsta e der­an­jul cel mai mare.

Ca în orice parte a lumii, rotițele politicii rusești se învârt pen­tru că sunt unse cu bani. Mil­iar­darii ruși or fi ei patri­oți, dar dacă le umbli la puș­culița unde își strâng banii de pen­sie încep să dev­ină ner­vosi. Amenințarea cu sancți­u­nile eco­nom­ice — bănui­esc că v‑ați prins — nu se ref­erea la fap­tul că n‑o să mai cumpărăm gaz rus­esc. Vine căl­dura, oricum scad con­sumurile în Europa. Prob­lema e că ar putea fi închise con­turile ban­care de prin ooci­dent ale unor baș­tani ruși. Drept pen­tru care bieții de ei s‑au apu­cat să le repa­trieze.

Numai că apar două prob­leme. Unu: când faci retrageri masive de cap­i­tal în țară nu poți evita deprecierea rublei, deci pierzi. Doi: dacă îți aduci banii în țară dar n‑ai în ce să‑i investești, iar pierzi. Și într‑o zi s‑ar putea să‑i spună băieții ăștia bogați lui nenea Putin: bă, ne lași cu Ucraina asta a ta?!?


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu