Racheta lui Măruță

De mai mult timp mă tot întreb dacă nu ar fi bine să ini­țiez o rubrică sepa­rată în blog, numită Poli­ția Ver­su­ri­lor. Doar cu ce aud în dru­mul până la ser­vi­ciu și îna­poi mi‐ar fi de ajuns ca să scriu vreo două‐trei arti­cole pe săp­tămână, pen­tru că indus­tria muzi­cală româ­nească e teri­bil de pro­li­fică în pri­vința asta. Poate că am și noroc de ast­fel de piese ascul­tând Europa FM, care văd că pro­mo­vează intens genul ăsta de muzică.

Între nou­tă­țile din ultima vreme este și piesa cu racheta lui Măruță. Dacă n‐o știți, vă zic eu: nevastă‐sa, Andra, șlă­gă­rește de dimi­neața până seara o ches­tie lălă­ită care inven­ta­ri­ază toate sce­na­ri­ile apo­ca­lip­tice pe care le puteți ima­gina – cutre­mur, tsu­nami, potop, cometă – și zice că ea n‐are nici o treabă, totul e ok, atâta timp cât el o iubește. El adică indi­vi­dul. Acuma eu recu­nosc că o sus­pec­tez pe doamna Andra că e cam sără­cuță cu duhul, bazându‐mă pe expri­mă­rile sale publice (nici fața n‐o prea ajută), dar în pri­vința mora­vu­ri­lor sale nu‐mi per­mit să am îndo­ieli. Rezultă că indi­vi­dul cu iubi­rea nu poate fi decât bărbat‐su', nu?

Ei, și‐acuma urmează deduc­ția mea sher­lo­c­khol­me­si­ană. Fiti atenți: pe la a doua strofă vine faza cu cometa care lovește pla­neta. Doamna Andra zice că nici așa nu‐i e frică pen­tru că "sigur faci tu rost de vreo rachetă, supra­vie­țuim". De unde dedu­cem clar două ches­tii: unu – Măruță e pe mână cu Illu­mi­nati, e din­tre cei aleși și poate face rost de rachete când vrea muș­chii lui și doi – madam Andra și‐a aran­jat deja casa de pe Marte, că nu‐mi ima­gi­nez că vrea să zbo­are cu racheta la nesfâr­șit, tre­buie să se așeze și ei la casa lor la un moment dat. Logic, nu?

Pam‐pam. Cră­pați Click și Can­can că pe‐asta n‐ați știut‐o!


Citește...


Evaluează...

Mulțumesc! Spune și altora despre articol.
 
Spune-mi, te rog, cum ți s-a părut articolul?
  • Interesant
  • Original
  • Amuzant
  • Plictisitor
  • Trist
  • Enervant

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu