Porumbița care‐ți sparge fața

Geta e o femeie foarte deter­mi­nată. Se vede asta din ati­tu­di­nea ei, din pos­tura hotă­râtă a cor­pu­lui masiv și des­tul de înalt, prop­tit pe două picioare zdra­vene și ușor depăr­tate, ca ale unui lup­tă­tor de sumo. E greu să‐i dai o vâr­stă, pare tânără sau poate doar pie­lea e bine întinsă pe fața ei lată. Gușa dublă care îi atârnă puțin sub băr­bie o tră­dează totuși, spu­nând că Geta nu mai e chiar la prima tine­rețe.

Din­colo de apa­ri­ția sa volu­me­trică, Geta e o fire spor­tivă. Poți să te con­vingi de asta din ves­ti­men­ta­ția sa: pan­ta­lo­nii pană de tre­ning, pan­to­fii sport și o bluză groasă cu fer­moar, mulată peste burta pro­e­mi­nentă. Pe bra­țul gros, prins teme­i­nic de bara auto­bu­zu­lui, atârnă o poșetă ieftină din imi­ta­ție de piele. În cea­laltă mână, prin­tre dege­tele groase ca niște câr­nă­ciori, se zărește un tele­fon care sună.

- Da, mă! 'Neața! … Lasă vră­je­ala, zi ce te‐a apu­cat ieri să‐mi tri­miți SMS‐ul ăla… Cum? … Nu m‐a deran­jat, da' puteai să zici și tu mai multe de ziua mea, nu doar "ce faci porum­bițo?".… Nu, Sandu nu era la mine, ți‐am zis că am terminat‐o cu el că e un nesim­țit.… Da, a fost mai multă lume, nașă‐mea, o pri­e­tenă care am fost cu ea la munte, mă rog, mai mulți, nu știi tu… Da, ei s‐au sim­țit bine, mă bucur că s‐a sim­țit lumea bine, am făcut gră­tare cu ceafă, cu mici, cu de toate… bere, așa cum tre­buie, știi că mie‐mi place să fie totul pus la punct… Măcar ei să se simtă bine, dacă eu n‐am avut cum… Ce?… Da, mă, ne vedem și noi zilele astea, sigur, da' stai să‐mi revin și eu, că sunt supă­rată de la poves­tea cu boul ăla de Sandu… Pe urmă vine porum­bița la tine…

Râde, înve­se­lită de tur­nura con­ver­sa­ției, apoi se întu­necă brusc:

- Păi știi când o să‐mi revin? După ce‐i sparg fața bou­lui! Îi sparg fața și după aia îi sparg și botul ăla de ani­malu' dra­cu­lui!


Citește...


Evaluează...

Mulțumesc! Spune și altora despre articol.
 
Spune-mi, te rog, cum ți s-a părut articolul?
  • Interesant
  • Original
  • Amuzant
  • Plictisitor
  • Trist
  • Enervant

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu