Porumbița care-ți sparge fața

Geta e o femeie foarte deter­mi­nată. Se vede asta din ati­tudinea ei, din pos­tura hotărâtă a cor­pu­lui masiv și destul de înalt, prop­tit pe două picioare zdravene și ușor depăr­tate, ca ale unui lup­tă­tor de sumo. E greu să‑i dai o vârstă, pare tânără sau poate doar pielea e bine întinsă pe fața ei lată. Gușa dublă care îi atârnă puțin sub băr­bie o trădează totuși, spunând că Geta nu mai e chiar la prima tinerețe.

Din­colo de apariția sa vol­u­met­rică, Geta e o fire sportivă. Poți să te convingi de asta din ves­ti­men­tația sa: pan­talonii pană de tren­ing, pantofii sport și o bluză groasă cu fer­moar, mulată peste burta proem­i­nentă. Pe brațul gros, prins temeinic de bara auto­buzu­lui, atârnă o poșetă ieft­ină din imi­tație de piele. În cealaltă mână, printre degetele groase ca niște cârnă­ciori, se zărește un tele­fon care sună.

- Da, mă! 'Neața! … Lasă vră­jeala, zi ce te‑a apu­cat ieri să-mi trim­iți SMS-ul ăla… Cum? … Nu m‑a der­an­jat, da' puteai să zici și tu mai multe de ziua mea, nu doar "ce faci porumbițo?".… Nu, Sandu nu era la mine, ți-am zis că am terminat‑o cu el că e un nes­imțit.… Da, a fost mai multă lume, nașă-mea, o pri­etenă care am fost cu ea la munte, mă rog, mai mulți, nu știi tu… Da, ei s‑au simțit bine, mă bucur că s‑a simțit lumea bine, am făcut grătare cu ceafă, cu mici, cu de toate… bere, așa cum tre­buie, știi că mie-mi place să fie totul pus la punct… Măcar ei să se simtă bine, dacă eu n‑am avut cum… Ce?… Da, mă, ne vedem și noi zilele astea, sigur, da' stai să-mi revin și eu, că sunt supărată de la povestea cu boul ăla de Sandu… Pe urmă vine porumbița la tine…

Râde, înveselită de tur­nura con­ver­sației, apoi se întunecă brusc:

- Păi știi când o să-mi revin? După ce‑i sparg fața boului! Îi sparg fața și după aia îi sparg și botul ăla de ani­malu' drac­u­lui!


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu