Chef de inundații

Des­pre doamna Doina v‐am mai poves­tit aici, dar pro­ba­bil că ați uitat sau ați tre­cut cu vede­rea. Iată însă că soarta ne‐o scoate în cale din nou pe această dis­tinsă minis­treasă, intrată în guvern ca să facă să fie bine, pen­tru ca să nu fie rău. Deo­a­rece în aria incom­pe­ten­țe­lor sale intră nu numai pădu­rile – unde nu tre­buie să facă nimic, doar să închidă ochii – ci și apele, duamna Doina a tre­buit să se suie în barca lui Ponta și Drag­nea, ca să arate popo­ru­lui com­pa­siu­nea sa nețăr­mu­rită.

Plu­tind în barca trasă de jan­darmi pe uli­țele inun­date, tri­oul guver­na­men­tal arată pre­cum pri­maru', secre­taru' și con­ta­bila de la pri­mă­rie într‐o zi de strâns lumea la vot: "nea Ilie, când ne‐ntoarcem tre­cem pe la matale". Și, jude­când după per­for­man­țele de până acum, cam ăsta e nive­lul maxim la care Vic­tor Vio­rel poate să se ridice.

În ce o pri­vește pe minis­tra ape­lor, ca să‐l para­fra­zez pe dom­nul Ponta, aș zice: fă, Doina, n‐oi avea tu chef de inun­da­ții, da' zi dracu' și tu ceva inte­li­gent, că o să zică lumea că ești incom­pe­tentă!


Citește...


Evaluează...

Mulțumesc! Spune și altora despre articol.
 
Spune-mi, te rog, cum ți s-a părut articolul?
  • Interesant
  • Original
  • Amuzant
  • Plictisitor
  • Trist
  • Enervant

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu