Prea târziu, prea puțin

Crin Antonescu începe să real­izeze că nu mai are nici o șansă să ajungă președ­inte. Marșul tri­um­fal al lui Ponta nu mai poate fi oprit de fan­toșele lib­erale. Așa că îl ia în tan­dem pe Iohan­nis, doar-doar va mai pluti nițel. Dar e prea târziu.

Atacurile sale vehe­mente la adresa lui Ponta se întorc ca un bumerang împotrivă‑i. Cei care votează cu Ponta nu sunt sen­si­bili la fap­tul că pesedis­tul e mit­o­man, pla­gia­tor și incom­pe­tent — în parte așa sunt și ei. Cei care l‑ar fi votat pe Antonescu sunt însă dez­gus­tați de promis­cui­tatea în care s‑a com­plă­cut timp de doi ani. Dezvăluir­ile tar­dive despre culisele USL sunt argu­mente elec­torale, menite să‑i răzgân­dească. Dar e prea puțin.

Între­barea serioasă care se pune este dacă scu­fun­darea sa va tor­pila și par­tidul. Și tare mă tem că da. Cu imag­inea pro­fund afec­tată de fenechii și silaghi, PNL a pier­dut votul ide­al­iștilor. Elec­toratul rad­i­cal de dreapta i‑a con­damnat încă de când s‑au aliat cu PSD. Opor­tu­niștii înțe­leg că nu mai e rost de ajuns la put­ere cu ei. Cine le‑a mai rămas? Vom vedea.

Și mă întreb dacă — după un prob­a­bil eșec în alegerile europar­la­mentare — se vor găsi îndea­juns de mulți lib­er­ali care să‑i ceară gâtul lui Antonescu, dacă vor reuși să‑l debarce și, mai ales, dacă vor comuta toți — opor­tunist — pe linia indi­cată de Tăriceanu. Ponta sug­erează că da.


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu