Parcuri, porturi

Să zicem că ești o per­soană iubitoare de plim­bări și, din când în când, îți place să te duci în par­cul tău preferat pen­tru câteva ore de relaxare. Și să zicem că par­cul ăsta e Cișmigiul. Deci iei auto­buzul sau metroul, ajungi la des­ti­nație, mai faci câțiva pași și intri în parc. Verdeață, flori, apă, aer (ceva mai) curat. Ești fericit.

Și într‑o zi, fără să ți se ceară păr­erea, fără să fii înști­ințat, găsești o bari­eră la intrarea în parc și un anunț mare care spune că numai cetățenii rezi­denți pe străzile lim­itrofe par­cu­lui au voie să se plimbe în parc. Tot ce poți să faci este să te uiți peste gard cum cei puțini, aleși după cri­teriul rezi­denței, se bucură de ceea până mai ieri era și pen­tru tine. Te intere­sezi în stânga și dreapta, încerci să înțelegi rați­u­nile inter­dicției, ca să afli doar că așa a decis pri­marul, că vrea el să le facă par­cul cadou celor din zona Cișmigiu. Și te umpli de nervi și începi să te întrebi dacă așa ceva e legal. Însă cui îi pasă de legal­i­tate în București?!?

Ei bine, cam așa e și cu povestea por­tu­lui Con­stanța. Ceva care se află în pro­pri­etatea stat­u­lui român — adică și a ta — este tre­cut în pro­pri­etatea primăriei Con­stanța — adică a clan­u­lui Mazăre. Nu‑i așa că‑i mișto Româ­nia?


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


 1. George Soare

  Cred ca acea majori­tate e fix invers din pacate.

 2. Marinescu Vlad

  George Soare: reteta e sim­pla. Saracesti un judet/oras, aia care au ceva in cap (majori­tatea) sunt nevoiti sa plece din local­i­tatea respec­tiva ca sa poata sa tra­iasca, raman asis­ta­tii social, pensionarii,etc, sa zicem intr-un cuvant pros­timea, cand vine cam­pa­nia le oferi una alta si le promiti diverse (prac­tic ii cumpara prin inter­mediul unui mit, al sal­va­toru­lui) si apoi vezi rezul­tatele.

 3. Sorin Sfirlogea

  Nu m‑am aștep­tat să pro­duc efec­tul ăsta 😀

 4. George Soare

  Pen­tru putin timp am crezut cazul cu par­cul Cis­migiu 🙂 Ca si in Arges, ma intreb cum de atata vreme este votat ace­lasi om in func­tia de pri­mar. Ce con­d­u­ca­tor iubit este mazare, dansatorul exotic, cu salariu de pri­mar si chirias de lux.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu