Parcuri, porturi

Să zicem că ești o per­soană iubi­toare de plim­bări și, din când în când, îți place să te duci în par­cul tău pre­fe­rat pen­tru câteva ore de rela­xare. Și să zicem că par­cul ăsta e Ciș­mi­giul. Deci iei auto­bu­zul sau metroul, ajungi la des­ti­na­ție, mai faci câțiva pași și intri în parc. Ver­deață, flori, apă, aer (ceva mai) curat. Ești feri­cit.

Și într‐o zi, fără să ți se ceară păre­rea, fără să fii înști­in­țat, găsești o barieră la intra­rea în parc și un anunț mare care spune că numai cetă­țe­nii rezi­denți pe stră­zile limi­trofe par­cu­lui au voie să se plimbe în parc. Tot ce poți să faci este să te uiți peste gard cum cei puțini, aleși după cri­te­riul rezi­den­ței, se bucură de ceea până mai ieri era și pen­tru tine. Te inte­re­sezi în stânga și dreapta, încerci să înțe­legi rațiu­nile inter­dic­ției, ca să afli doar că așa a decis pri­ma­rul, că vrea el să le facă par­cul cadou celor din zona Ciș­mi­giu. Și te umpli de nervi și începi să te întrebi dacă așa ceva e legal. Însă cui îi pasă de lega­li­tate în Bucu­rești?!?

Ei bine, cam așa e și cu poves­tea por­tu­lui Con­stanța. Ceva care se află în pro­pri­e­ta­tea sta­tu­lui român – adică și a ta – este tre­cut în pro­pri­e­ta­tea pri­mă­riei Con­stanța – adică a cla­nu­lui Mazăre. Nu‐i așa că‐i mișto Româ­nia?


Citește...


Evaluează...

Mulțumesc! Spune și altora despre articol.
 
Spune-mi, te rog, cum ți s-a părut articolul?
 • Interesant
 • Original
 • Amuzant
 • Plictisitor
 • Trist
 • Enervant

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


 1. George Soare

  Cred ca acea majo­ri­tate e fix invers din pacate.

 2. Marinescu Vlad

  George Soare: reteta e sim­pla. Sara­cesti un judet/oras, aia care au ceva in cap (majo­ri­ta­tea) sunt nevo­iti sa plece din loca­li­ta­tea res­pec­tiva ca sa poata sa tra­iasca, raman asis­ta­tii social, pensionarii,etc, sa zicem intr‐un cuvant pros­ti­mea, cand vine cam­pa­nia le oferi una alta si le pro­miti diverse (prac­tic ii cum­para prin inter­me­diul unui mit, al sal­va­to­ru­lui) si apoi vezi rezul­ta­tele.

 3. Sorin Sfirlogea

  Nu m‐am aștep­tat să pro­duc efec­tul ăsta 😀

 4. George Soare

  Pen­tru putin timp am cre­zut cazul cu par­cul Cis­mi­giu 🙂 Ca si in Arges, ma intreb cum de atata vreme este votat ace­lasi om in func­tia de pri­mar. Ce con­du­ca­tor iubit este mazare, dan­sa­to­rul exo­tic, cu sala­riu de pri­mar si chi­rias de lux.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu