Nebunul de pe contrasens

Poporul PSD, îmbar­cat într-un uriaș auto­buz elec­toral care gonește pe autostradă cu 100 la oră, e fericit să‑l aibă drept pilot pe Ponta. La un moment dat se aude la radioul auto­buzu­lui un anunț: atenție pe autostradă că e un nebun care merge pe con­trasens! Iar Ponta le explică pasager­ilor: care unu', dom'ne, uitați-vă și voi, sunt zeci! Am adap­tat un banc pe care l‑am auzit ca să ilus­trez plas­tic cum devine situ­ația în proaspăt lansatul război de rece­siune al României.

De la Botoșani Vic­tor Ponta ne anunță că totul e foarte bine și că el se gân­dește să investească în edu­cație. Unu: mănâncă căcat, ca de obi­cei. Doi: vrea să dev­ină președ­inte, deci n‑o să mai investească el în nimic. Băs­escu tună și ful­geră că am intrat în rece­siune și criza e aproape — ceea ce e corect — și că PSD e la fel de tâmpit ca ACL, iar amân­două vor să scadă CAS-ul cu 5% într-un moment în care nu de asta e nevoie — ceea ce e dis­cutabil. Unu: e cam greu să‑l creadă cineva că nu face pro­pa­gandă pen­tru PMP. Doi: orice ar spune, PMP tot un știft nesem­ni­fica­tiv rămâne.

Să spun drept, una din mirările mele cele mai mari este cum naiba a funcționat econo­mia asta, care mai și părea să crească, când avem așa niște idioți incom­pe­tenți în frunte. Cum dracu' duduie econo­mia — mă între­bam — când la pârghi­ile ei veg­hează de-alde Șova, Ponta și ceilalți ambram­burici din guvern? Și nu e doar că‑s incom­pe­tenți din punct de vedere teo­retic, ci pro­duc și efecte ale prostiei lor: taxa pe stâlp, accize supli­mentare, lipsa investiți­ilor, autostrăzi pe hâr­tie. Dar hai că ne-am revenit, sun­tem în sfârșit pe scădere, așa cum ne stă nouă bine.

Petrom are un profit mai mic cu 42% față de anul tre­cut pe prima jumă­tate a anu­lui ăsta. Enel își ia tălpășița. Obi închide, Bau­max trage obloanele. Eni zice că‑i ajunge de Româ­nia. Volks­bank, Mil­le­nium Bank, RBS și National Bank of Greece închid în Româ­nia. În București, cât vezi cu ochii, abia mai mișcă o macara — două. Nouă ne arde de dez­gropat pia­tra cubică din piața Charles de Gaulle, care tre­buie musai restau­rată pen­tru că e din perioada inter­be­lică, dar a fost acoper­ită de niște imbe­cili cu asfalt acum vreo doi ani. Dacă nu cumva a fost îngropată intenționat în asfalt, ca să mai dea primăria un rând de bani pen­tru dez­gropă­ci­une. A! mai facem și pistă de bici­cletă pe Calea Vic­to­riei ca să aibă unde parca mito­canii, în timp ce poliția bucureșteană n‑are nici o reacție. Și cam astea‑s mar­ile investiții pub­lice în București.

Poate pen­tru prima oară sunt și eu de acord cu Vic­tor Ponta. Econo­mia e ca o mașină care mergea cu 130 la oră și acum merge cu 100 la oră. Atâta doar că merge înapoi. Domnu' prim-ministru, direcția e bună, dom'le, da' aveți grijă că sen­sul e greșit!


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu