Întrebarea de o mie de puncte

Eu cred că alegerea președ­in­telui ar tre­bui să fie o tre­abă rel­a­tiv sim­plă pen­tru ori­care alegă­tor român. În fond nu-ți tre­buie trei fac­ultăți ca să pui o ștampilă pe o hâr­tie, dar n‑ar strica să chibzuiești puțin înainte de a alege pătratul în care o aplici. Anul ăsta, privind la con­tex­tul politic inter­național, ca să alegi corect ar tre­bui să-ți imag­inezi că Rusia a inva­dat Ucraina, iar NATO își pune între­barea dacă tre­buie sau nu să pornească la război. Tot ce tre­buie să faci este să răspunzi la o între­bare sim­plă, de o mie de puncte: cine ai vrea să fie președ­in­tele României într-un ast­fel de sce­nariu?

L‑ai prefera pe Ponta, cel care minte pre­cum respiră, cu zâm­be­tul său de ado­les­cent întârziat? Ai vrea‑o pe madam Udrea cu poșetele ei Louis Vuit­ton și pantofii de mii de euro? Ai vrea un fost procuror obse­dat de corupție pre­cum Mon­ica Macovei? Sau un neamț mai degrabă tac­i­turn pre­cum Iohan­nis? Cine ar fi capa­bil de o jude­cată limpede și decizii înțelepte?

Pen­tru mine răspun­sul e limpede: oricine în afară de Ponta. La lim­ită, dacă nu se poate Iohan­nis, aș prefera‑o chiar și pe Macovei, doar că să nu‑l văd pe Ponta debitându-și prosti­ile de la Cotroceni.


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu