Despre originile romanității

Dacă vă ima­gi­nați că Remus Pri­co­pie este vic­tima ino­centă a unui lap­sus for­tuit – mă refer la con­fu­zia pe care a făcut‐o între lupoaică și vulpe, ca mamă adop­tivă a geme­ni­lor Romu­lus și Remus, înte­me­ie­to­rii Romei – vă înșe­lați. Dom­nul Pri­co­pie mai are la activ și alte "rea­li­zări" de acest gen, unele chiar mai memo­ra­bile decât cea mai recentă. Să‐i dăm cuvân­tul chiar domniei sale.
Mă văd obli­gat să recu­nosc că am greșit atunci când am spus că doamna Biro nu poate fi minis­tru al cul­tu­rii dacă nu stă­pâ­nește limba română. Cu așa minis­tru al edu­ca­ției ar face o pere­che per­fectă și, împre­ună, ar putea cola­bora pen­tru defi­ni­ția per­fectă a ori­gi­nii roma­ni­tă­ții: Romu­lus și Remus era decât niște copii bipezi care a fost alăp­tați de o vulpe vaga­bo­andă care a păcă­lit lupoaica, punând bazele uneia din­tre cea mai fru­moasă civi­li­za­ție.


Citește...


Evaluează...

Mulțumesc! Spune și altora despre articol.
 
Spune-mi, te rog, cum ți s-a părut articolul?
 • Interesant
 • Original
 • Amuzant
 • Plictisitor
 • Trist
 • Enervant

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


 1. Anonymous

  Este revol­ta­tor fap­tul ca un ase­me­nea anal­fa­bet a fost numit minis­tru la edu­ca­tie. Dar este de nein­te­les cum poti sa‐l mai men­tii in aceasta func­tie dupa ce si‐a dat cu varf si inde­sat arama pe fata.

 2. Herta Kuales

  Romu­lus și Remus era decât niște copii bipezi care a fost alăp­tați de o vulpe vaga­bo­andă care a păcă­lit lupoaica, punând bazele uneia din­tre cea mai fru­moasă civi­li­za­ție.- foarte bine Sorin !


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu