Președintele care ne minciunește

Cu doar câțiva ani în urmă Ponta spunea despre Mon­ica Iacob‐Ridzi și despre alte căteva doamne și dom­nișoare din PDL că fac parte din­tre femeile care sunt pro­mo­vate de Tra­ian Băs­escu și care comit con­secvent fapte de natură penală. Acum toate astea sunt uitate, iar Mon­ica intră în PSD prin por­tița din spate, numită UNPR. Cine știe, poate aici se invârte de o amnistie, de o grațiere. Cică la PSD se dau de‐astea. Șefii PSD, prin vocea lui Vali Zgonea, o acceptă pe noua sosită.

Pen­tru că Ponta e președ­in­tele care unește. Unește oamenii val­oroși între ei.

Între Șova și Drag­nea e un război vechi și deja bine­cunos­cut. Fiecare se vede suc­ce­sor la șefia par­tidu­lui. Meci­urile din­tre ei sunt un prilej pen­tru Hreben­ciuc să încerce com­bi­nații și trocuri politice. Sebas­t­ian Ghiță și Robert Negoiță au con­flicte care s‐au lăsat cândva cu amenințări cu moartea de o parte și plân­gere penală de cealaltă. Ace­lași Ghiță pare să aibă con­turi de reglat cu Vanghe­lie — trim­ite oameni să‐l urmărească, îl șicanează. Scan­dalul intern iese peri­odic la lumină prin presă. Nu se mai poate așa. Ponta inter­vine maies­tuos și spune că‐i dă afară din par­tid dacă nu se poto­lesc. Expre­si­ile uti­lizate sunt intere­sante: "e extrem de impor­tant ce se întâm­plă cu par­tidul meu" (al lui? de unde‐l are?) și de aceea "a fost ca un tată de fam­i­lie care nu are destul timp pen­tru fam­i­lie con­stată că une­ori e nevoie de mai multă dis­ci­plină și ordine" (mai degrabă ca un tată de albine), iar pe cei care n‐au fost cuminți "i‐am auto­sus­pendat" (adică i‐a sin­u­cis).

Pen­tru că Ponta e președ­in­tele care unește. Unește par­tidul în jurul lid­eru­lui său.

Peste tot pe unde se duce Ponta este deopotrivă aplau­dat și huiduit. Iar expli­cația sa este că ăia de‐l huiduie sunt puși s‐o facă de către duș­mani, alt­minteri ce om cu mintea la cap ar fluiera așa o capac­i­tate pre­cum el? Și n‐a obosit să explice că tre­buie să ter­minăm cu regimul băsist, implicit si cu cei care con­sid­eră că s‐au făcut lucruri bune sub man­datele mari­naru­lui. Totul tre­buie ras și refă­cut. Țara tre­buie debăsi­fi­cată cu oameni cu tot.

Pen­tru că Ponta e președ­in­tele care unește. Unește tre­cu­tul cu viitorul.

Ponta s‐ar putea să fi fost ofițer acoperit în timp ce era și procuror. El neagă. Și‐a luat doc­tor­atul prin pla­giat, uni­ver­si­tatea care l‐a acor­dat vrea să‐l retragă, tex­tele copi­ate sunt evi­dente. El neagă. Econo­mia scade de doi ani încoace, cifrele o arată clar, dar el zice că nici vorbă, crește mai încet. Zice că se gân­dește să facă ref­er­en­dum pen­tru monarhie, dar nici gând să lase put­erea din mână. Îl folosește pe Tăriceanu ca să risi­pească elec­toratul lib­eral, dar zice că vrea să păstreze o largă coal­iție. Finanțează bis­er­ica pen­tru a primi spri­jinul popi­lor în alegeri, dar zice că o face pen­tru că orto­doxia e parte a iden­tității românești. Dă inter­vi­uri în presa străină și spune că luptă împotriva corupției, dar patronează baronii penali ai PSD‐ului.

Pen­tru că Ponta e președ­in­tele care unește. MinciUnește în fiecare clipă, pe toată lumea.


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu