Hello, this is Joe speaking

Bănu­iesc că atunci când te sună Joe Biden, vice­pre­șe­din­tele SUA, e zi mare. Aud cum că ar fi un om ocu­pat, care nu stă toată ziua să dea tele­foane pe la cunoș­tințe. Așa că dacă ești prim‐ministru și sună tele­fo­nul, iar secre­tara îți spune "șefu' e Bai­dăn, ce‐i spun? sun­teți aici?", cred că tre­buie să te cam gră­bești să răs­punzi. Tre­buie că are el ceva impor­tant să‐ți zică.

Până să ridici recep­to­rul, tre­buie să te gân­dești iute ce‐ar avea dom­nul Biden de vor­bit cu tine. Mda, e cam scurt tim­pul de gân­dire, dar – deh! – asta‐i fișa pos­tu­lui când vrei să te cocoți în frun­tea unei țări. Deci ce‐o să‐ți zică? Des­pre exer­ci­ți­ile comune cu para­șu­tiști ame­ri­cani de la Câm­pia Tur­zii? Pro­ba­bil că nici nu știe el de amă­nu­n­tele astea. Des­pre pre­țul bari­lu­lui de petrol care a cam scă­zut în ultima vreme? Nici vorbă, asta nu‐l frământă pe el. Des­pre misiu­nea din Afga­nis­tan? Păi nu prea e nimic de vor­bit, că lucru­rile sunt clare. Aoleu, dacă i‐o fi șop­tit madam Nuland că iar avem un lot de poli­ti­cieni penali pe care îi apără par­la­men­tul și încearcă să‐i facă scă­pați? Că nebuna aia o ține lungă cu corup­ția de o vreme…

Așa că ridici recep­to­rul și asculți atent: hello, this is Joe spea­king.

Ce urmează după con­vor­bire e treabă sim­plă. Mai întâi te aran­jezi puțin să nu se vadă că ți‐ai luat o bruf­tu­lu­ială și ieși la presă zâm­bi­tor spu­nând: eu și Joe am dis­cu­tat des­pre par­te­ne­ri­a­tul stra­te­gic. După care dai fuga la par­tid și le zici "Bă, mă sună ame­ri­ca­nii, potoliți‐vă dra­cu­lui cu scan­da­lu­rile astea. Uite cum facem: îl dăm pe Hre­ben­ciuc la lei, îl dăm și pe Șova dacă e nevoie. Doar v‐am mai zis că dacă nu ies pre­șe­dinte e nasol rău de tot, scapă cine poate".


Citește...


Evaluează...

Mulțumesc! Spune și altora despre articol.
 
Spune-mi, te rog, cum ți s-a părut articolul?
  • Interesant
  • Original
  • Amuzant
  • Plictisitor
  • Trist
  • Enervant

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu