Hello, this is Joe speaking

Bănui­esc că atunci când te sună Joe Biden, vicepreșed­in­tele SUA, e zi mare. Aud cum că ar fi un om ocu­pat, care nu stă toată ziua să dea tele­foane pe la cunoșt­ințe. Așa că dacă ești prim-ministru și sună tele­fonul, iar sec­re­tara îți spune "șefu' e Baidăn, ce‑i spun? sun­teți aici?", cred că tre­buie să te cam grăbești să răspunzi. Tre­buie că are el ceva impor­tant să-ți zică.

Până să ridici recep­torul, tre­buie să te gân­dești iute ce-ar avea dom­nul Biden de vor­bit cu tine. Mda, e cam scurt tim­pul de gândire, dar — deh! — asta‑i fișa pos­tu­lui când vrei să te cocoți în frun­tea unei țări. Deci ce‑o să-ți zică? Despre exer­ciți­ile comune cu parașu­tiști amer­i­cani de la Câmpia Turzii? Prob­a­bil că nici nu știe el de amă­nun­tele astea. Despre prețul bar­ilu­lui de petrol care a cam scăzut în ultima vreme? Nici vorbă, asta nu‑l frământă pe el. Despre mis­i­unea din Afgan­istan? Păi nu prea e nimic de vor­bit, că lucrurile sunt clare. Aoleu, dacă i‑o fi șop­tit madam Nuland că iar avem un lot de politi­cieni penali pe care îi apără par­la­men­tul și încearcă să‑i facă scă­pați? Că neb­una aia o ține lungă cu corupția de o vreme…

Așa că ridici recep­torul și asculți atent: hello, this is Joe speak­ing.

Ce urmează după con­vor­bire e tre­abă sim­plă. Mai întâi te aran­jezi puțin să nu se vadă că ți-ai luat o bruf­tu­luială și ieși la presă zâm­bitor spunând: eu și Joe am dis­cu­tat despre partene­r­iatul strate­gic. După care dai fuga la par­tid și le zici "Bă, mă sună amer­i­canii, potoliți-vă drac­u­lui cu scan­dalurile astea. Uite cum facem: îl dăm pe Hreben­ciuc la lei, îl dăm și pe Șova dacă e nevoie. Doar v‑am mai zis că dacă nu ies președ­inte e nasol rău de tot, scapă cine poate".


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu