Marea mobilizare

E clar, va fi greu. O vreme am spe­rat că se va pro­duce un revi­ri­ment al ora­șe­lor mari, unul mai sem­ni­fi­catv decât ceea ce deja s‐a întâm­plat, însă n‐a fost să fie. Sau mai bine zis nu la pro­por­ți­ile de care ar fi fost nevoie. Mașina de voturi a PSD e greu de bătut în satele din Mol­dova și Mun­te­nia, acolo unde lumea nu prea știe alt­ceva decât ce li se spune la TVR și Antena 3.

Aștept încă rezul­ta­tele Moni­căi Maco­vei în ora­șele mari. Sunt curios să văd de unde pro­vin cei 450 de mii de votanți, mult mai puțini decât ar fi fost nevoie ca să o decla­răm sur­priza ale­ge­ri­lor. Cu doar atâți ale­gă­tori e difi­cil să începi o revo­lu­ție civică, dar nu impo­si­bil.

Ce va fi mai departe vom vedea, dar va fi greu să‐l vedem pe Ponta bătut. Dacă în turul doi nu se remo­bi­li­zează elec­to­ra­tul lui Maco­vei și Udrea, dacă ungu­rii votează Ponta sau nu votează deloc, dacă votul din stră­i­nă­tate nu se orga­ni­zează mai bine, Iohan­nis nu mai are multe resurse. Sur­pri­zele nu sunt excluse, dar sunt impro­ba­bile.

Sunt un pic dez­a­mă­git. Spe­ram într‐un scor mai strâns, ceva de genul 38–32. Și la un 7–8% pen­tru Maco­vei. Sco­rul lui Tări­ceanu mă deprimă – nu cre­deam că sunt atât de mulți oameni care să voteze cu o târfă poli­tică. Cât des­pre Vadim, ce să mai zic? Peste trei sute de mii de com­pa­tri­oți ai noș­tri l‐ar vrea pre­șe­dinte. Pro­ba­bil că sunt pe ace­eași medi­ca­ție ca și el.

Nu s‐a înche­iat încă. Mobilizați‐vă!


Citește...


Evaluează...

Mulțumesc! Spune și altora despre articol.
 
Spune-mi, te rog, cum ți s-a părut articolul?
  • Interesant
  • Original
  • Amuzant
  • Plictisitor
  • Trist
  • Enervant

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu