Marea mobilizare

E clar, va fi greu. O vreme am sperat că se va pro­duce un revir­i­ment al orașelor mari, unul mai sem­ni­fi­catv decât ceea ce deja s‑a întâm­plat, însă n‑a fost să fie. Sau mai bine zis nu la pro­porți­ile de care ar fi fost nevoie. Mașina de voturi a PSD e greu de bătut în satele din Moldova și Munte­nia, acolo unde lumea nu prea știe altceva decât ce li se spune la TVR și Antena 3.

Aștept încă rezul­tatele Mon­icăi Macovei în orașele mari. Sunt curios să văd de unde provin cei 450 de mii de votanți, mult mai puțini decât ar fi fost nevoie ca să o declarăm sur­priza alegerilor. Cu doar atâți alegă­tori e difi­cil să începi o rev­oluție civică, dar nu imposi­bil.

Ce va fi mai departe vom vedea, dar va fi greu să‑l vedem pe Ponta bătut. Dacă în turul doi nu se remo­bi­lizează elec­toratul lui Macovei și Udrea, dacă ungurii votează Ponta sau nu votează deloc, dacă votul din străină­tate nu se orga­nizează mai bine, Iohan­nis nu mai are multe resurse. Sur­prizele nu sunt excluse, dar sunt improb­a­bile.

Sunt un pic deza­măgit. Speram într-un scor mai strâns, ceva de genul 38–32. Și la un 7–8% pen­tru Macovei. Scorul lui Tăriceanu mă deprimă — nu cre­deam că sunt atât de mulți oameni care să voteze cu o târfă politică. Cât despre Vadim, ce să mai zic? Peste trei sute de mii de com­pa­tri­oți ai noștri l‑ar vrea președ­inte. Prob­a­bil că sunt pe aceeași med­icație ca și el.

Nu s‑a încheiat încă. Mobilizați-vă!


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu