E clar, va fi greu. O vreme am spe­rat că se va pro­duce un re­vi­ri­ment al ora­șe­lor mari, unul mai sem­ni­fi­catv de­cât ceea ce deja s‑a în­tâm­plat, însă n‑a fost să fie. Sau mai bine zis nu la pro­por­ți­ile de care ar fi fost ne­voie. Ma­șina de vo­turi a PSD e greu de bă­tut în sa­tele din Mol­dova și Mun­te­nia, acolo unde lu­mea nu prea știe alt­ceva de­cât ce li se spune la TVR și An­tena 3.

Aș­tept încă re­zul­ta­tele Mo­ni­căi Ma­co­vei în ora­șele mari. Sunt cu­rios să văd de unde pro­vin cei 450 de mii de vo­tanți, mult mai pu­țini de­cât ar fi fost ne­voie ca să o de­cla­răm sur­priza ale­ge­ri­lor. Cu doar atâți ale­gă­tori e di­fi­cil să în­cepi o re­vo­lu­ție ci­vică, dar nu imposibil.

Ce va fi mai de­parte vom ve­dea, dar va fi greu să‑l ve­dem pe Ponta bă­tut. Dacă în tu­rul doi nu se re­mo­bi­li­zează elec­to­ra­tul lui Ma­co­vei și Udrea, dacă un­gu­rii vo­tează Ponta sau nu vo­tează de­loc, dacă vo­tul din stră­i­nă­tate nu se or­ga­ni­zează mai bine, Iohan­nis nu mai are multe re­surse. Sur­pri­zele nu sunt ex­cluse, dar sunt improbabile.

Sunt un pic dez­a­mă­git. Spe­ram într-un scor mai strâns, ceva de ge­nul 38–32. Și la un 7–8% pen­tru Ma­co­vei. Sco­rul lui Tă­ri­ceanu mă de­primă — nu cre­deam că sunt atât de mulți oa­meni care să vo­teze cu o târfă po­li­tică. Cât des­pre Va­dim, ce să mai zic? Peste trei sute de mii de com­pa­tri­oți ai noș­tri l‑ar vrea pre­șe­dinte. Pro­ba­bil că sunt pe ace­eași me­di­ca­ție ca și el.

Nu s‑a în­che­iat încă. Mobilizați-vă!


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.