Învingătorul ia totul

După expe­riența alegerilor recente, nici nu știu ce să mai cred despre son­da­jele astea care măsoară pop­u­lar­i­tatea politi­cie­nilor sau par­tide­lor. Era limpede că rezul­tatele lor sunt alter­ate cu scopul de a manip­ula, dar nicio­dată nu poți să știi exact în ce măsură.

Se spune că fiecare par­tid își exagerează pro­cen­tele de pop­u­lar­i­tate cu scopul de a‑și arăta forța și de a proiecta imag­inea suc­ce­su­lui. Există prezumpția că, în fața unei pop­u­lar­ități striv­i­toare a unui par­tid, opozanții săi politici se vor simți intim­i­dați, iar elec­toratul opozant va con­cluziona că nici n‑are rost să mai meargă la vot. Eu m‑am între­bat mereu dacă această afișare a unei false pop­u­lar­ități nu stârnește în sub­sidiar și revolta opozanților, mobilizându‑i la vot împotriva celor care se vor învingă­tori chiar înainte de alegeri. Oare nu cumva ceva de genul ăsta s‑a întâm­plat pe 16 noiem­brie?

În orice caz, un lucru pare să fie limpede: nevoia noas­tră acută de a avea un stăpân abso­lut ne face să pliem foarte repede pe orice nou con­ducă­tor. În Româ­nia nu tre­buie să-ți faci griji despre obe­di­ența poporu­lui o dată ce ai pus mâna pe put­ere. Aici învingă­torul ia totul.

ires-directie-romania ires-incredere-iohannis

 


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu