Frustrarea, regretul și bocancii

Un pri­eten se tot gân­dește de ceva timp să‐și cumpere bocanci noi pen­tru munte. M‐a rugat să‐l însoțesc de vreo câteva ori în prospecți­u­nile sale prin mag­a­zine, ceea ce am și făcut, fără să par că i‐aș fi de vreun folos. Destul de repede am real­izat că el nu intra în prăvăli­ile cu echipa­ment de munte ca să cumpere bocanci, ci ca să mai cocheteze puțin cu ideea viitoarei achiz­iții.

Ce‐i drept, prețurile pen­tru bocanci de munte sunt destul de piper­ate și nu‐ți vine să bagi mâna în buzu­nar așa de iute. După mul­ti­plele pere­grinări prin varii mag­a­zine am ajuns la con­cluzia că există două cat­e­gorii: bocancii de 500 și bocancii de 800. Desigur e vorba de preț. În lei. O să ziceți că sunt prețuri mult mai vari­ate. Mda, așa e. Dar în prin­cipiu există o cat­e­gorie largă de bocanci care costă între 400 și ceva și 500 și ceva — ăștia sunt cei de 500. Pe la 600 sau 700 nu prea există multe oferte. Dar de la 700 și ceva la 800 și ceva — cei de 800 — avem iarăși o paletă bogată de mod­ele.

Acuma nu mă între­bați de unde gru­parea asta com­pactă pe prețuri a atâ­tor pro­ducă­tori. Tot ce pot să spun e că am verificat‐o și în Ger­ma­nia — și acolo e la fel. Nu‐mi rămâne decât să con­stat că prob­a­bil prețul unei perechi de bocanci nu are mare legă­tură cu cos­tul de pro­ducție, ci cu suma pe care cineva e dis­pus s‐o chel­tuie pen­tru pasi­u­nile pro­prii.

Într‐un final amicul meu și‐a luat o pereche de vreo 500 de lei. Eu cred că a greșit, cred că era mult mai bine dacă își lua unii de 800. Să vă explic de ce.

Dacă îți iei bocanci de 500 și nu te simți bine cu ei, ai o mie de draci că ai dat atâția bani pe ceva ce nu are cal­i­tatea aștep­tată. De aici frus­trarea. Dar pe dea­supra te gân­dești că dacă nu te zgârceai și luai din ăia de 800, te apucă și regre­tul, pen­tru că încet‐încet se insin­uează în mintea ta ideea că de aia ăia costă așa mult, pen­tru că sunt mai buni.

Dacă îți iei bocanci de 800 și nu te simți bine cu ei, ai o mie de draci că ai dat atâția bani pe ceva ce nu are cal­i­tatea aștep­tată. De aici frus­trarea. Dar te con­solezi nițel cu gân­dul că, dacă îți luai de 500, era și mai nasol, pen­tru că pre­cis sunt și mai proști ca ăștia care te bat și atârnă ca niște pietre de moară. Și asta te face să te simți un pic mai bine.


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


 1. Bogdan

  Salut, Putea sa incerce si bocancii de la S‐Karp. Sunt o alter­na­tiva foarte buna. Ca si cal­i­tate sunt com­pa­ra­bili cu orice brand de pe piata, la un pret mai bun.

 2. Alin

  Mai sunt și ăia de 200, de la Decathlon 🙂
  Nu‐s chiar răi, în orice caz nu într‐atât cât să jus­ti­fice difer­ența față de ăia de 800.

  • Sorin Sfirlogea

   Am văzut șlapi de la Nike mai scumpi decât bocancii Quechua…

   • Alin

    Iar șlapii, se știe, au și avan­ta­jul că nu‐ți înnegresc unghi­ile :))


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu