Loredana Groază

Artista noas­tră națion­ală, bine­cunos­cută oricărui român după sim­plul prenume Loredana, ar face bine să se mai uite din când în când prin buletin. Nu de alta, dar cu reper­to­riul pe care îl abor­dează în ultimul timp riscă să creeze impre­sia că a dat în mintea copi­ilor înainte de vreme, la doar cele 45 de primăveri pe care le‑a împlinit de curând. Și-ar fi păcat — e totuși o voce remar­ca­bilă în peisajul mai degrabă mediocru al muzicii românești de azi. Loredana dragă, direcția cari­erei e bună, sen­sul e greșit!

De curând a mai lansat o piesă nouă, numită Val după val, care pare a fi con­tin­uarea log­ică a melodiei cu apa — o știți pre­cis, e aia în care ea zice într-una apa, apa, apa, apa și după aceea apa dis­pare și n‑o mai găsești prin nici un vers de te și miri când naiba s‑a evap­o­rat așa iute, în doar două strofe și-un refren. Și cum lansarea unei piese noi se face musai și cu un video­clip asor­tat, nici Loredana nu era să se lase mai pre­jos. Iată ce‑a ieșit:

 

 

Cu niște ani în urmă am avut ocazia să mă aflu foarte aproape de Loredana, cu ocazia unei cân­tări la petre­cerea firmei unde lucram. M‑am cam spe­riat de felul în care arăta văzută de la doi metri: avea un machiaj așa de gros că nu prea mai părea ter­e­stră. Era însă evi­dent că Loredana noas­tră scumpă e genul ăla de femeie care îmbătrânește repede și nu toc­mai fru­mos din punct de vedere al înfățișării. Așa că prob­a­bil e nevoie de un strat zdravăn de far­duri ca să ascundă "coș­cov­eala" ambal­a­ju­lui orig­i­nal. Și dacă vă uitați cu atenție la clipul ăsta, o să obser­vați că playback-ul de la fil­mare a fost un chin pen­tru biata de ea, căci s‑a stră­duit să nu miște buzele prea ener­gic de teamă că plesnește machi­a­jul. Dă ea din gură, oare­cum în ton cu ver­surile, dar ai sen­za­ția că pro­nunță con­tinuu lit­era E.

Loredana se vrea ado­les­centă. Ver­surile pie­sei ăsteia spun la un moment dat că mama i‑a zis nu știu ce despre iubire, dar ade­vărul e că mă-sa are vreo 70 de ani prob­a­bil și cred că ar putea‑o sfă­tui mai degrabă cum să-și îngri­jească începutul de artroză a genun­chilor, ăia pe care îi tot ascunde în video­clip ca să nu se observe că‑s cam de femeie bătrână. Pe ici, pe colo o dau totuși de gol și, împre­ună cu machi­a­jul ăla stri­dent, îi dau un aer ușor peni­bil și dis­perat, creând o inadec­vare între apariția vizuală și mesajul pie­sei pe care am mai văzut‑o la Marina Voica. Dar femeia aia, săraca, e dusă cu capul, la 70 de ani încă mai cântă despre iubitul care o sărută. Loredana speram să fie mai întreagă la minte.

Deci, draga noas­tră inter­pretă națion­ală, lasă seg­men­tul ăsta de pițipoance ado­les­cen­tine pen­tru Delia, fata aia care se laudă mă-sii că e beată. E drept, nici ea nu‑i vreo jună, da' tot are vreo duz­ină de ani mai puțini ca tine și parcă îi șade mai bine cu stilul ăsta. Iar tu caută-ți un drum care să ți se potrivească cu aspec­tul tău exte­rior, că n‑aș vrea să aud că te strigă lumea pe stradă madam Loredana Groază. E drept că e nasol să con­stați că fanii tăi au îmbătrânit și nici nu prea se mai îngh­e­suie pe la con­certe, dar asta‑i viața, iar soluția nu e să te umpli de peni­bil cân­tând piese care te fac să pari retar­dată mintal. Eu zic că poți mai bine de-atât.


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu