Tehnologia te salvează

Ușa din­spre piscină a ves­tiaru­lui se deschide și doi tineri atletici intră, dis­cutând cu însu­flețire. Unul din­tre ei, mai înalt și mai bron­zat, pare să îi povestească celuilalt ceva despre un dis­tribuitor de whisky și afac­er­ile pe care le poți face cu el. Celălalt se miră că n‐a auzit de firma aia — cum naiba de nu m‐am lovit de ei până acum? Celălalt insistă: și eu mă mir că n‐ai auzit de ei, sunt mari, da' numa' pe whisky.

Ajung la dula­purile lor și încep să se îmbrace.

- Și ce‐ai mai făcut în ultima vreme?
— Bă, am uitat să‐ți zic, am fost la un tur de‐ăsta de degustare de vin­uri, acu' vreo două săp­tămâni…
— Eee, pe dracu'! Serios?
— Da, mă. Ți‐am zis că eram curios ce șmecherie e ches­tia asta cu degu­s­tat vin­uri. A fost super mișto. Am agățat‐o pe una și seara la hotel… pac! pac!
— Păi ce? Era sin­gură?
— Da, frate, nu știu ce dracu' căuta pe‐acolo, da' era bunuță rău, avea niște craci super. M‐am dat pe lângă ea de la început, da' gag­ica o ținea într‐una că abia așteaptă să înceapă degustarea, că ea vrea să se facă degustă­tor, că ce mișto e să te pri­cepi la vin­uri, chestii de‐astea. Nu puteam să schimb vorba, că ea iar zicea de degustări și căca­turi.
— Și ce‐ai făcut?
— I‐am zis că și eu sunt pasionat, că alt­fel n‐aveam nici o șansă, îți dai seama…
— Bă, da' tu de când te știu bei numa' bere!
— Păi și ce vroiai să fac? Să scap ocazia? Da' știi că‐s băiat deștept… să vezi ce‐am făcut. Am descăr­cat pe tele­fon o apli­cație de‐aia de vin­uri, una super mișto — scanezi eticheta sti­clei și‐ți zice tot felul de căca­turi despre vin. Că are tonuri de coacăze, că are aromă de lemn de ste­jar. Să‐mi bag p[..]a dacă eu simțeam vreo coacăză, mie mi se părea cam amărui, i‐aș fi pus niște cola peste ca să meargă mai bine. Da' citeam pe apli­cație în timp ce ne expli­cau acolo despre vin și făceam remarci de‐alea inteligente, știi? Gen: eu simt o notă de prună uscată la final, că așa scria în apli­cație. Și nea ăla care prezenta sărea ime­diat: exact, exact, am vrut să văd cine o sesizează, felic­itări, aveți simțuri foarte bune
— Hă, hă, hă! Și ea ce zicea?
— Gag­ica era pe spate. După trei comen­tarii de‐astea era udă toată și se mutase pe lângă mine, da' nu prea‐mi con­ve­nea că nu mai puteam să mă uit pe tele­fon. Mi‐a venit ideea aia bună și i‐am băgat un text că aștept un mail impor­tant, tre­buie să aprob o achiz­iție mare. Și uite așa am putut să mai scot vreo două‐trei texte din mine. Pe urmă, seara la hotel, după cină, ți‐am zis: pac! pac!
— De două ori?
— Abso­lut. De‐aia zic, frate, ce bine e să ai tehnolo­gie…
— Clar. Tehnolo­gia te salvează.


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu