Doamna Stela, specialista noastră

Hai să ne entuzi­as­măm toți, fraților! A ros­tit madam Stela Popescu, artista nos­tră națion­ală, un dis­curs mem­o­ra­bil în seri­alul Las Fierbinți de la ProTV. A zis despre situ­ația învățămân­tu­lui, dom'ne! Cum au spus unii, a făcut "o radi­ografie per­fectă". Băi, da' așa ceva n‑am mai auzit! Nimeni n‑a mai avut clar­i­tatea asta de cristal: nu‑s des­tui bani pen­tru școala românească! Nimeni n‑a mai avut pre­cizia asta de bis­turiu: în școli sunt tot felul de incom­pe­tenți anga­jați pe post de învăță­tori și pro­fe­sori! Habar n‑aveam. Noi toți cre­deam că școala se scaldă în bani și pro­fe­sorii sunt toți genii ale edu­cației. Ce șoc! Ce groază acum când auzim ade­vărul!

Și ce coin­ci­dența drac­u­lui să apară mono­logul ăsta fix acum când sindi­catele din învățământ nego­ci­ază măriri de salarii cu guver­nul. A drac­u­lui sincronizare.Și uite că au obținut 15% peste creșterea aia de 10% care deja o prim­is­eră, adică 25% după arit­met­ica dom­nu­lui Ponta, care ar tre­bui trimis înapoi la dom­nii pro­fe­sori ca să afle că o creștere de 10% apli­cată la 100 de lei înseamnă 110 lei, iar o creștere de 15% apli­cată la 110 lei înseamnă 126,5 lei. Domnu' Ponta ar putea să meargă la Moise Guran ca să îi explice el de ce 126,5 lei față de 100 de lei nu înseamnă o creștere de 25%.

Dar doamna Stela, ce ziceți de ea? Ce artistă! Ce joc! Ce inter­pretare! Aproape că mi-au dat lacrim­ile când am auzit‑o. Noroc că mi-am adus aminte cum face ea reclame la far­ma­ci­ile Catena dim­pre­ună cu maestrul Arșinel — ăla care se bagă în față la trans­plan­tul de rinichi — și mi‑a mai tre­cut. De unde să știe sărăcuța de tanti Stela că încu­ra­jează indus­tria medica­mentelor care e cea mai mare jecmăneală la dru­mul mare din tot com­erțul mod­ern? De unde să aibă ea habar ce bani negri cir­culă între pro­ducă­tori și far­ma­cii? Ea doar face reclamă, e bine intențion­ată. Că la Catena e mai ieftin, nu‑i așa? Mai ieftin decât unde, doamna Stela? Mai ieftin decât la Sen­si­blu? Sau la Dona? Da' e mai ieftin decât la far­ma­cia Tei?

Da' și ProTV! Ce grijă pen­tru luminarea minților noas­tre! Vă mai aduceți aminte că au mai făcut ei într-un episod, tot în Las Fierbinți, un dia­log al lui Răz­van Vasilescu cu nu mai știu cine despre cum se fac banii pen­tru par­tide? Și-acuma cu învățămân­tul… Că doar școala e aia care strică copiii, în timp ce ProTV îi învață numai lucruri bune, le arată calea spre reușită prin muncă și le oferă mod­ele de suc­ces de cea mai bună cal­i­tate. Așa că, din când în când, dragii de pro­ducă­tori de la ProTV se gân­desc să ne trezească civis­mul și spir­i­tul critic față de guvernare. Că poate ne-or fi amorțit de la toate crimele și vio­lurile de babe pe care tot ei ni le relatează la știr­ile de la ora 5. Sau ni s‑or fi tocit de la show-urile cre­tine pe care ni le oferă, pline de curve și anal­fabeți prezen­tați pe post de vedete.

De-aia zic: hai să ne entuzi­as­măm toți, fraților! După mono­logul doam­nei Stela, așa de clar și de la obiect, învățămân­tul își va reveni pre­cum pasărea Phoenix. N‑are cum alt­minteri, 'mneaei e artista noas­tră națion­ală, ați văzut ce‑a făcut cu vânzările de la Catena și cu rating-urile de la ProTV…

PS Dacă nu știți despre ce monolog e vorba, luați de-aici.


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


  1. Pavel Lidia

    Da-le tu idei celor de la Protv.…..Mâine vine Irina Loghin,în brate cu Fuego și icoană cu Maria Ciobanu .….Subiectul?????Politică între botez,nuntă și înmor­mântare!!!


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu