Eu vreau să guverneze PSD

Pen­tru oricine pri­cepe puțină economie, nu la nivel de expert, ci doar atât cât să înțe­leagă mecan­is­mele ei sim­ple, e limpede că pro­gra­mul de guvernare al PSD este un basm de ador­mit copiii. Prob­lema e că, fiind pen­tru copii, a fost votat cu mult entuzi­asm de oameni care se pri­cep la economie cam tot atât cât un copil de patru ani. Îmi pare rău s‑o spun, dar foarte mulți din­tre români, mai ales cei din mediul rural și cei în vârstă sunt com­plet pe dina­fară când vine vorba de a funcționarea unui stat și a economiei sale.

Prima gogoriță a fost cea cu mărirea salari­u­lui minim pe economie. Toți cei ce urmau să ben­e­fi­cieze de această măsură s‑au bucu­rat că o vor duce mai bine, dar lucrurile nu stau chiar așa. Dintr-un motiv sim­plu: orice patron de afacere pe care îl obligi să plătească mai mult anga­jaților va alege una din două căi ca să-și rezolve chel­tu­ielile mai mari la care l‑ai obligat. Nu e nimic nou, nimic de care să nu se știe deja, metodele astea sunt bine­cunos­cute tuturor, inclu­siv celor de la PSD.

Prima metodă este cea legală, adică patronul va crește prețul pro­duselor pe care le vinde. Creșterea prețurilor duce la inflație în economie și va influ­ența pe toată lumea și atunci ar tre­bui să ne între­băm: la ce bun să se mărească salariul unora, dacă toată lumea va plăti mai mult pen­tru mân­care, haine și cele­lalte lucruri de care avem nevoie în fiecare zi? A doua metodă e aia ile­gală: patronul își trece anga­jații cu normă parțială și le dă o parte de salariu la negru, fără taxe. Mai puține taxe înseamnă mai puțini bani la buget, mai puțini bani pen­tru pen­sii, pen­tru investiții și salarii ale buge­tar­ilor. Aceeași între­bare: ce mare sco­fală ai rezol­vat mărind niște salarii, dacă îți faci sin­gur o gaură în buge­tul de stat?

A doua gogoriță a fost cea cu mărirea pen­si­ilor. Hai să dăm pen­sii mai mari. Ok, foarte bine. Dar de unde luăm banii? Că vrei să reduci taxe, zici că nu mărești impozitele, deci de unde scoți mai mulți bani? Din nou, sunt două soluții. Prima e să te împru­muți, adică să pui o povară din ce în ce mai mare pe gen­er­ați­ile viitoare. E ok să facem așa ceva? E bine să chel­tuim azi în con­tul copi­ilor noștri? A doua cale este să stim­ulezi creșterea economiei. Dar cum să crească econo­mia când, pen­tru a plăti pen­sii și salarii mai mari statul renunța la investiții? Cum să crească econo­mia când spui pe toate pos­turile de tele­viz­iune că multi­naționalele scot banii din țară și susțin finan­ciar protestele din stradă? Ce oameni de afac­eri nor­mali la cap vor veni să investească aici dacă cei care guvernează Româ­nia trans­mit ast­fel de mesaje aber­ante?

Aș putea con­tinua cu exem­plele de acest gen. Văd că zilele astea se mai povestește despre o gogomănie marca PSD: ief­tinirea medica­mentelor. Vlad Petre­anu a descoperit ceea ce știu deja toți cei care au lucrat vre­o­dată în dis­tribuția de medica­mente. Dacă încerci să forțezi pro­ducă­torii de medica­mente să ieftinească un pro­dus mai mult decât vor ei, îl retrag de pe piață. Și rămâi în far­ma­cii doar cu pro­dusele alea scumpe. Adică în loc să ieftinești medica­mentele, le scumpești.

De ce fac asta pro­ducă­torii de medica­mente? Pen­tru că pot. Pen­tru că prețurile în multe țări europene se sta­bilesc în funcție de prețurile din alte țări din jurul lor, adică se alini­ază unii la ceilalți și asta înseamnă că dacă ieftinește Româ­nia un medica­ment, îl vor ief­tini și nemții, și francezii, și dracu' știe câte alte țări. Așa că nu mai bine îl retrag de pe piața românească? Că nu‑i obligă nimeni să‑l vândă aici. Și chiar dacă un medica­ment ief­tinit nu e retras de pro­ducă­tor (să zicem că e bun la suflet și nu vrea să ne pedepsească) dis­tribuitorii de medica­mente vor avea posi­bil­i­tatea să‑l importe cu preț mic și apoi să‑l exporte în alte țări unde prețurile sunt mai mari. Deci tot nu‑l pupăm în far­ma­cii.

Parcă și văd reacți­ile pen­sion­aru­lui frus­trat: Să le interz­ică, dom'ne, să exporte medica­mentele! Să‑i oblige să le aducă în Româ­nia la preț mic! Oare votan­tul PSD înțelege că lib­er­tatea pre­supune inclu­siv drep­tul de a face ce vrei cu pro­dusele tale? Că poți să le vinzi unde vrei sau să le dai foc, dacă așa ai chef? Și că nu e nor­mal să te oblige nimeni să le vinzi la un preț impus?

Măi oameni buni care ați votat PSD, prob­lema nu sunt pro­ducă­torii de medica­mente, nici multi­naționalele. Prob­lema e că oamenii ăștia pe care i‑ați votat n‑au nici un fel de idee cum tre­buie făcut să crești econo­mia țării, ca să trăim toți mai bine. Ei știu să chel­tu­iască banii pe care îi fac alții, dar nu știu să pro­ducă ei bani mai mulți. Și foarte curând o să aflăm asta pe pro­pria noas­tră piele. Pen­tru că pro­gra­mul de guvernare PSD e prea fru­mos ca să fie ade­vărat. Și pe mine viața m‑a învățat că atunci când ceva e prea fru­mos ca să fie ade­vărat, pre­cis nu e ade­vărat.

Dar, ca să pri­cepem drac­u­lui o dată pen­tru tot­deauna că toate astea sunt niște baliv­erne elec­torale, eu vreau să guverneze PSD. Poate ne-om învăța minte și ne-om duce la vot data viitoare.


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


 1. Mihai Popescu

  Si eu sunt de acord ca tre­buie lasati sa-si rupa sin­guri gatul si sa culeaga deza­m­a­girea celor care i‑au votat

 2. Lili Elena

  PSD=GUNOI

 3. Lili Elena

  La gunoi cu pesede

 4. Ilie Gagniuc

  Nu inte­leg de unde GRIJA asta despre ce fac CEILALTI… Daca nu stiu ce fac…lasati‑i sa-si "rupa" gatul…si la alegerile viitoare…apoi ven­iti voi…cu altul mai bun… Sau exista frica asta ca pro­gra­mul va reusi…si atunci se naste intre­barea si frica "CE NE FACEM" ???!!! mai guver­nam si noi???!!!

 5. Ioan Caplescu

  De va i‑a dracu nu e mai bine?

 6. Mihai Dranca

  opozi­tia vrea la guvernare cu ori ce pret .dar nu v‑ati gin­dit la urma­torul aspect natarailor .sa pre­supunem ca iohan­nis cu toata liota ajunge la guvernare ;cum cre­deti ca guver­nati ?? taind facil­i­tatile pe care le‑a dat guver­nul psd ??nu cre­deti ca in secunda doi strazile bucurestiu­lui vor fi pline ???pen­truca nu mai accepta nimeni taieri si atunci daca buge­tul este nesusten­abil de ce nu‑i lasati pe ei sa-si rupa gitul nu voi .sau intere­sele sunt atat de strin­gente incit nu con­teza cum ve-ti guverna gen cio­los nu??mai natarailor nu aveti sanse pen­truca lumea v‑a citit cine sun­teti si intere­sele cui le aparati .asa ca s‑ar putea sa nu mai vedeti guvernarea cu o ast­fel de polit­ica .ma uitam zilele tre­cute la pre­doiu ves­nic can­di­dat cum a primit el sarcina sa refaca codurile penale si cit de repede le va face .inain­tea psd .dl pre­doiu mai bine stai jos ca nu mai vrem sa faci tu coduri le-ai facut pe astea si sunt atit de bune incit tre­buie sa o luam de la capat .

 7. George Jianu

  Cand agu­ver­nat PSD pen­tru oameni? Cand isi faceau aver­ile? Intreaba‑l pe Drag­nea cum si‑a facut imperiul?

  • Sorin Anghel

   Numai basescu a guver­nat cu grija fata de oameni. Le-au luat cam tot

 8. Viorel Voroneanu

  Eu nu.

 9. Jozsef Egyed

  Cu aia, care nici macar atita nu stiu ca care oras este cap­i­tala tarii, sau cine este presed­in­tele, cu aia merg aceste gogo­manii. Dar asta era de stiut inainte de alegeri. Cind nu stii sa citesti, sa scrii sau sa socotesti, cind pui stampila acolo unde iti indica cineva care iti da o suta de grame de tarie, atunci sa nu ne miram ca nici dupa 27 de ani pop­u­la­tia tarii nu au invatat minte.

 10. Leo Barsan

  Chiar si asa noi vom suferi.vor creste preturile.v‑a creste soma­jul .etc… In ceea ce priveste abuzul in Justi­tie nu prea mi se pare ca e la un nivel atat de ridicat.Hotii care au dis­trus tara se plimba lin­is­titi cu aver­ile neconfiscste.etc

 11. Leo Barsan

  Da.sa guverneze con­form pro­gra­mu­lui din campsnie.nu hoteste cum pro­cedeazs ei.Ch

 12. Gigel Vilait

  Rusine pen­tru Roma­nia, un guvern con­dus de hoti, penali cu dosare pe rol in instanta si corupti iar presed­in­tele psd.ului — pus­carias dovedit cu inca un dosar pe rol in instanta. Nicaieri in lume, in intreg mapam­pon­dul nu mai gas­esti o tara democ­rata sa fie con­dusa de asa ceva !

 13. Constantin Merfu

  Mai in toate guvernările in care au fost PNL,PDL,PD,când nu le‑a ieșit "buge­tul" la borduri,telecabine și alte "obiec­tivelor turistice"de investiții(nr.boala lor !)S‑au retras în opoziție,reluind man­i­festarea de frus­trare! Drep­tul se cas­tiga la vot!

  • Gigel Vilait

   Taci ma si dute si plateste.ti cul­tul la popa si cumparati loc de veci. Daca au reusit prin vot 4 ani pot fi hoti si pot fura caci ti.au marit si tie pen­sia. Bravo pupa­torule de cururi penale si lin­gaule.

 14. Tomulescu Sorel

  Da dar Ioha­nis si Brux­elles nu vor. Nu romanii hotarasc cine sa guverneze Roma­nia.

  • Gigel Vilait

   Ba chiar poporul hotaraste cine.i guverneaza. Prin vot esti ales dar­d­aca nu guvernezi bine poporul te poate da jos.

  • Tomulescu Sorel

   Gigel Vilait Prostii. Teo­retic ai drep­tate, prac­tic nu este asa. Cat despre guver­nanti, nu vezi ca Ioha­nis +DNA+ Brux­elles vor sa dea guver­nul jos prin decap­itarea celor care der­an­jeaza? Ptr a obtine put­erea totala si col­o­nizarea totala a tarii. Uita-tew mai bine omule.

 15. Sorin-Iulian Florut

  Si ALDE! Ca e coal­i­tie de guvernare!

 16. Vali

  Sorine, gata, te-au luat în vizor. De acum te dai și tu cu lif­tul în com­ment sec­tion pe blog. "Sus, jos, sus, jos,jos, sus. Nu! Hai jos ca eta­jul nos­tru e mai bun! La voi e sus. Huooo!“
  Și ne miram ca ne-am blo­cat cu țara între etaje și ăia de la depanare sunt beți. :-))))

 17. Gheorghe Armenescu

  Lassssssssss­si­i­i­i­i­i­i­i­i­i­iii.

 18. Mircea Popovici

  Frus­tratii sa giugiuleasca bar­zoiul si sa merga la vot dil­i­manii.

 19. Stefan Poltorac

  Ce ar fi sa plece in .…masii in GERMANIA si acolo cu nea­murile lui jegoase sa-si faca guver­nul lui ??? Acum nu il insult pe BOU ,ci i‑mi exprim drep­tul la lib­era cugetare , MORTII MATII DE NEMERNIC NAZIST .!!!!

  • Mihai Popescu

   Invata intai sa scrii, apoi fii politi­cos si mai tarziu comenteaza!

  • daniel

   "I‑mi" pare ca nu prea sun­teti roman dupa cum scri­eti. Nu va suparati dar, primele lucruri pe care tre­buie sa le dovedeasca un indi­vid pen­tru a sus­tine ca face sau nu parte dintr-un neam, sunt sa stie sa vor­beasca si sa scrie corect in limba nea­mu­lui respec­tiv. Din punc­tul asta de vedere presed­in­tele este mai roman decat dum­neav­oas­tra. Si, in plus, din ce motiv cre­deti ca ar tre­bui sa plece in Ger­ma­nia mai mult decat ori­care din­tre noi? E nascut aici, e cetatean roman, are o sotie romanca, vorbeste si scrie per­fect romaneste, nu injura pe nimeni. Faceti-va o mica anal­iza si, poate, reusiti sa intelegeti ce inseamna sa fii om, inainte de a fi roman. Nu aveti nici un merit ca sun­teti roman. V‑ati nascut aici. Asta nu‑i nici mer­itul si nici vina dum­neav­oas­tra.

 20. Ion Constantin

  Cred ca protestele nu si-au atis tinta.Tinta nu a fost apararea Stat­u­lui Nedrept creat de Basescu si pre­dat lui­Jo­ha­nis pen­tru a con­tinua direc­tivele tatu­culi lor SOROS ,ci dara­marea guver­nu­lui .Bal­ciul din Prla­ment pe Ordonantae,dovedeste ca nu ati atis tinta.Pana si CCR are frica sa se pro­nunte pe con­stu­tion­al­i­tatea Ordo­nan­tei 13.S‑a mai vazut cum un jude­ca­tor de la CCR ,a fost are­stat intru­cat s‑a opus dis­poz­i­tiei luiBasescu.Despre ce stat vor­bim ,despre ce lupta impotriva corup­tiei vorbim.Depre lupta lui Joha­nis impotriva cual­i­tiei de guvernare pen­tru a lua put­erea si tatra? inapoi.!!!

  • Sorin Anghel

   Bine ca mai exista si unii care au inte­les. Din pacate, putini…

  • Gigel Vilait

   Poporul nu doreste sa fie guver­nat de hoti si penali corupti cu dosare pe rol in instanta si de pus­cari­asi !

  • Rodica Mates

   tu si gasca ta din strada esti poporul?

  • Sorin Anghel

   Gigel Vilait loz­inci. Nu con­funda poporul cu un grup gala­gios

 21. Grigore Stratone

  de ce nu doar i am votat

 22. Ion Ciungu

  In plus, la cit au furat in totii anii cit au fost la guvernare poate ca s-=au sat­u­rati si s‑au si plic­tisit!

 23. Paul Salagea

  Corect.Cel mai bun si susten­abil program,pana acum,mi s‑a parut cel al lui Basescu-Boc.Ala cu "se taie 25%".Si au dat si bani pen­tru investitii.Si ce investitii:teren de fot­bal in panta,piscine ner­a­cor­date la apa,sali de sport prin comune cu cativa locuitori,locuri de joaca prin mlas­tini si multe alte "realizari".De asemenea,mi s‑a parut excep­tional si pro­gra­mul lui Ciolos,ala de satira si umor,"Romania 100",parca.Ala,plin de "bun simt" si de nimic altceva.Il stiti pe Ciolos?E ala,venit la Palatul Vic­to­ria catarat pe cadavrele celor morti la Colectiv.Pentru ca,desigur,guvernul tre­buie sa demi­sioneze daca ia foc un club de noapte.Daca e guvern PSD.Daca e "guver­nul meu",poate schimba si Codul Penal prin Ordo­nanta de Urgenta,ca madam Pruna,ca nu se ofenseaza nimeni.Daca e guvern PSD,DEMISIA,CORUPTII,huo!Si,aici inter­vin "loz­in­car­zii" ca tine.Dar,bine ca esti tare si "#rezisti".

  • Jurnal de drum

   Judecățile com­par­a­tive nu duc nicăieri. Nu e vorba de alții. E vorba doar de pro­gra­mul actu­alu­lui guvern. Ar tre­bui să fim mulțu­miți doar pen­tru că ni se pare mai bun decât al celor prece­dente? Sau putem avea niște pre­tenții mai mari?

  • Paul Salagea

   Jur­nal de drum Nu neaparat,dar,am putea sa‑i lasam,sa vedem daca se tin de el.Sau,nu e voie?

  • Jurnal de drum

   Paul Salagea Păi nu exact asta spun în arti­col? Să‑i lăsăm să vedem pe unde scot cămașa.

 24. Ghoerghe Tomescu

  Dom­nule Barsan despre abuzurile din justi­tie si decizi­ile de la CEDO ce spuneti??

  • Gigel Vilait

   Nu este nici o decizie de a da gratieri de la CEDO. A u spus sa se ia masuri in viitorul apropiat, deci se pot con­strui pen­i­ten­ciare. Daca. i libereaza ii duci tu acasa la tine sa le dai man­care ca sa nu fure iarasi caci locuri de munca nu sunt

 25. Gheorghe Moldoveanu

  Şi eu vreau ca guver­nul să guverneze, să pună, adică, legile în apli­care, par­la­men­tul să legifer­eze, juridicul să urmărească respectarea legii, indifer­ent de par­tid, în intere­sul soci­etăţii şi al indi­vizilor ca mem­bri ai soci­etăţii, nu dea­supra soci­etăţii.

  • Gigel Vilait

   Da,.dar nu asta , alt par­la­ment for­mat din politi­cieni curati nu hoti si penali corupti cu dosare pe rol in instanta.

  • Gigel Vilait

   La voi care aveti 100 de ani e bun guver­nul caci va pus cati.va leuti la pen­sie ca la lin­gai dar la copiii si nepotii vostrii nu va gan­diti. Sun­teti senili si faceti polit­ica.

  • Gheorghe Moldoveanu

   Sti­mate domn, Eu aş dori ceea ce toată lumea doreşte: instau­rarea legii. Nu schim­barea par­la­mentelor sau a guver­nelor e impor­tantă, ci instau­raea legii, pe care orice guvern, orice par­la­ment, oarice sis­tem juridic să fie obligat să o respecte. Schim­bările care nu con­duc la instau­rarea legii nu folos­esc la nimic. Guver­nul actual nu a înţe­les care îi e menirea şi ar tre­bui să lase locul altuia, dar asta e aspec­tul con­cret al nevoii de instau­rarea legii, care să oprească fărădelegea.

 26. Tomei Dorin

  Ten­den­tioz­i­tatea si car­ac­terul manip­u­la­tor al arti­colu­lui imbraca cele mai jegoase abor­dari . In con­di­ti­ile in care con­testi susten­abil­i­tatea aces­tui pro­gram exhaus­tiv de guvernare se impune ,sa il com­pari cu un pro­gram de guvernare al altui par­tid care sa-ti indeplin­easca exi­gen­tele . Nu o faci , deoarece nici unul din­tre cele­lalte par­tide nu a prezen­tat in cam­panie si nici nu are un ast­fel de pro­gram . Pe cale de con­secinta , atacind un guvern cu un pro­gram coer­ent fara a‑l com­para cu altul optim , legit­imezi din­colo de mali­tioz­i­tate o guvernare haot­ica obe­di­enta ocul­tei interne si inter­na­tionale cum a facut‑o si ar face‑o GUVERNUL MEU …

  • Jurnal de drum

   Abor­darea nu este deloc jegoasă. Este obiec­tivă. Pro­gramele de guvernare nu se com­pară între ele, ci se com­pară cu legile economiei. Dacă încalcă legile și nu este fez­abil, nu con­tează ce au făcut alte guverne. Nu înțe­leg deci de ce tre­buie întot­deauna să com­parăm par­tidele între ele. Nu sun­tem în stare să for­mulăm niște pre­tenții la care toate tre­buie să se ridice?

  • Liviu Bordaş

   Dom­nule Tomei Dorin, arti­colul nu este despre pro­gra­mul PSD (de alt­fel, nici nu are cum, in trei ran­duri nu poti anal­iza nici macar o masura din acest pro­gram) ci, pur si sim­plu, despre jos PSD. Jur­nal de drum (ah, poet­ica den­u­mire pen­tru un izvor de fake news) nu are tre­aba cu vreo com­para­tie, cu inex­is­tenta vre­unui alt pro­gram al vre­unui alt par­tid, el are ce are cu PSD. Nu‑i asa, Jur­nal de drum de care moare cainele pre­cum pros­tul de grija altuia?

  • Jurnal de drum

   Liviu Bor­daş Îmi ară­tați un sin­gur exem­plu de fake news pe acest site? Că vreau și eu să‑l văd.

  • Jurnal de drum

   Liviu Bor­daş Aveți parțial drep­tate: arti­colul nu este despre pro­gra­mul PSD neapărat. Este despre pop­ulism și nenoro­cir­ile pe care acesta le aduce românilor. Care sunt atât de proști încât cred că e vorba de PSD ver­sus PNL sau USR. De fapt e vorba de fap­tul că sun­tem mințiți de zeci de ani, de la comu­niști încoace. S‑au scris mii de cărți de economie care explică metodic de ce nu funcționează genul de abor­dare pe care ni‑l prop­une PSD (sim­i­lar ca log­ică cu cel al PCR: statul vă dă, voi fiți cuminți și votați-ne), dar noi ignorăm toate această exper­tiză și ne iluzionăm că de data asta, la noi, vor pica bani din cer.

  • Bodarnea Diana

   Jur­nal de drum Toc­mai am citit arti­colul. Abor­darea este una subiec­tiva din per­spec­tiva mea. Pen­tru sim­plul fapt ca exprima punc­tul de vedere al celui care a scris arti­colul. Dis­cu­ti­ile ar putea fi foarte lungi. Daca e bine sau nu sa se mar­easca salariul minim pe economie. Daca e bine sau nu sa adopte guver­nul o anu­mita masura in ceea ce priveste medica­mentele. Daca e bine sau nu sa der­an­jam multi­na­tionalele… Eu am sa va spun punc­tul meu de vedere. Da, eu cred ca e bine sa se mar­easca salariul minim pe economie. Pen­tru ca cel actual nu se pupa cu cosul zil­nic. Oricum am lua lucrurile, este dis­crepanta intre put­erea de cumparare si pro­dusele de pe piata. Insa nu stiu de ce nea­parat cresterea salari­u­lui minim tre­buie automat sa duca la marirea pre­turilor. Cum ar fi daca mai multi anga­ja­tori ar renunta la a vedea business-ul lor doar ca o modal­i­tate de a baga ei ceva in buzu­nar? Cuam ar fi daca si ang­ja­torii romani si cei din multi­na­tionale are incepe sa investeasca in oameni? Sa inte­leaga ca pana la urma resursa umana e cea mai val­oroasa resursa pe care o au?Ce mai era… Aaaa…da. Medica­mentele. Pana la medica­mente, cum ar fi daca am face lucruri care sa previna nevoia de medica­mente? Cum ar fi sa ne schim­bam noi men­tal­i­tatea si sa incepem sa pro­cedam diferit? De exem­plu sa ne mis­cam fun­dul la sport, sau sa invatam sa nu mai fim atat de depen­denti de tot soiul de lucruri… Sa gandim diferit. Asta de nici nu tine de nici un guvern. Ori­care ar fi col­oratura lui polit­ica. Tine de noi. Nici un guvern si nici un partener strain nu o sa ne trateze cu respect pana nu incepem noi sa ne respec­tam sufi­cient. Stam in strada si tot cerem schim­bare. Cum ar fi sa incepem cu noi? Cu noi insine. Cum ar fi?

  • Tomulescu Sorel

   Jur­nal de drum Prostii

  • Ilie Gagniuc

   Jur­nal de drum A cat­a­loga pe cineva"care sunt atit de prosti" va descal­i­fica.… sun­teti elita?.…. Invatati sa comu­ni­cati si apoi.…. Alt­fel veti ramane un "scri­itor" .… deza­gre­abil

 27. Leo Barsan

  Nu mai bine obligati sa guverneze pt.noi?
  Jos lsbele de pe Judti­tia inde­pen­denta nu cea corupta.etc…

 28. Leo Barsan

  Chiar crezi ca "ne vom invata minte"? Slabe ssnse.Fupa ce v‑a dis­parea gen­er­a­tia mea si nici atunci

 29. Costel Tabacaru

  daca ‑i fru­mos si bun pro­gra­mul de ce nu a inceput cu el si a inceput prin ordo­nante de mod­i­fi­care a codurilor penale ,gratiere etc ?

  • Gigel Vilait

   Kakatii si lin­gaii si pupa­torii de cururi penale nu vad asta pt ca le.a pus si lor ceva banuti la pen­sie si la salar ca la orbeti si fraierii mor de incan­tati si feric­iti .

 30. Lidia-minerva Varzaru

  Să admitem că nu toți cei care au votat PSD ul știau ce votează, în schimb cei care nu au votat PNL ul știau de ce n ‑au votat.PNL ul n‑a avut pro­gram de guvernare,în tim­pul cam­paniei nu au știut să spună decât Cio­los prim min­istru si jos penalii. Acest lucru nu face bine tarii nici chiar PNL ului isteric.

  • Jurnal de drum

   PNL și pro­gra­mul lor e o altă poveste, am spus‑o mai demult. Aici vor­bim despre fez­abil­i­tatea pro­gra­mu­lui PSD, care n‑are nici o legă­tură cu PNL sau alt par­tid. Are legă­tură cu legile și modul de funcționare a economiei.

  • Sorin Anghel

   Jur­nal de drum si care e Solu­tia? Cio­los, nu? Ca a avut dita­mai pro­gra­mul de 1 pag­ina si l‑a facut praf si pe ala

  • Pleşa Valentin

   Sorin Anghel N‑ar strica o oare­care detaliere,să putem înțelege ce vrei să spui.

 31. Muresan Rodica

  cel mai ieftin si mai comod ar fi sa se duca naibii psd-ul

  • Sorin Anghel

   Fleosk!

  • Zamfirache Adrian Marian

   Nici nu mă aștep­tam la altceva de la o cim­ișore­ancă de frunce ! De ce nu te duci tu la clanul țigă­nesc sa le dai lecții de democrație , pupa­cioasa mică fara neu­roni ?

  • Gigel Vilait

   Adri­ane, esti un pupa­tor de cururi penale, doamna nu este. Voi lin­gaii nu va intere­seaza caci hotii fura tara daca va da si voua ca la orbeti, bine este pen­tru voi .

  • Zamfirache Adrian Marian

   Gigele , se vede că împarti neu­ronii doamna , fruncea fruncelor ! Suces­tiv nume , Gigel , spune tot !

 32. Lidia-minerva Varzaru

  Oare ce se întâm­plă cu țara asta? În sfârșit cineva are un pro­gram de guvernare bun,dar unii nu‑l pot accepta numai pe motiv că e PSD ul la put­ere. Rău­tatea asta ne va pierde. Cei cu bani nu‑i pot înțelege pe cei mulți care au votat în cunoșt­ință de cauză PSD ul.

  • Muresan Rodica

   crezi ca toti cei care au votat psd erau in deplina cunos­tinta de cauza ??????mai citeste o data arti­colul si vezi daca‑l intelegi

  • Jurnal de drum

   Citiți arti­colul. Ajută la înțelegere. Un pro­gram de guvernare nu este bun doar pen­tru că pare con­ven­abil pen­tru unii. Tre­buie să fie fez­abil. Și să nu ne ducă la mai rău.

  • Gigel Vilait

   Pro­gram bun ???, legi pt hoti facute noaptea !, sta poporul in strada de 3 sap­ta­mani pt a pazi hotii.

  • Rodica Mates

   Gigel Vilait hotii din strada striga hotii

  • Gigel Vilait

   Esti o pupa­toare de cururi penale si pen­tru cati.va banuti in plus stai cu gura cas­cata si capra in fata penalilor. Pen­sonari lin­gai si senili.

  • Rodica Mates

   tu est pupa­tor de cur a lui ioha­nis — kovesi — statul tau de dret

  • Gigel Vilait

   Sa.i sugi pula lu Ioha­nis , muisto urata !

 33. Govora Ion Ciuca

  ASA SANDELE

 34. Govora Ion Ciuca

  EU NU VREAU

 35. Sandel Popescu

  Eu vreau sa mearga drac­nea si tariceanu la bulau…te oftici?

  • Jurnal de drum

   Dacă citeai arti­colul nu mă între­bai asta. 🙂 Citi­tul te face mai deștept.

  • Sandel Popescu

   Pof­tim l am citit …cam lung si nu spui nimic nou …si chiar nu ma simt mai destept ca ti am citit arti­colu …nu …nu vreau sa guverneze psd

  • Jurnal de drum

   Dar acum știi că nu mă oftic 😉

  • Sorin Anghel

   Asa se merge acum la bulau, ca vrea Sandel?

  • Sandel Popescu

   Nu tataie …la bulau se merge cand esti bagabint ..sa vedem ce zic judecatorii…Sorin Anghel

  • Gigel Vilait

   Acolo vor ajunge .


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu